Knižní recenze a anotace

Karolien Notebaertová: Tři dny, dvě ženy, jedna opice a smysl života


Kategorie: Aktuality Knižní recenze a anotace 
03.červen 2023

Nakladatelství Kazda, 2.6.2023, vydání první, str. 144, překlad Martin Richter, ilustrace Karolien Notebaertová

Inspirativní cesta k našim myšlenkám, pocitům a zapomenutému potenciálu vypráví o tom, proč je důležité zjistit, jaké jsou naše skutečné životní potřeby a jak je můžeme začlenit do svého života. Příběh učí, jak se správně rozhodovat i jak naplno rozvinout své možnosti, nenechat se zmást „opicí“ skrytou v mozku, která nám bez ustání říká, co si máme myslet, cítit a dělat. Příběh navede na cestu hledání odpovědí na otázky: kdo jsme, co nás doopravdy naplňuje a jak chceme žít.

Vzniklý příběh po dobu třídenního putování Marie a její matky – neurovědkyně – po dálkové turistické stezce Wicklow Way v Irsku začíná otázkami a vypráví o tom, odkud pocházejí touhy, pocity a motivace, a proč náš životní osud začíná myšlenkou. Na základě srozumitelného vysvětlení principů mozkové činnosti předkládaná publikace ukazuje, jak lze zvládnout vlastní myšlenky, dosáhnout lepšího přístupu k vnitřní moudrosti a navždy zlepšit kvalitu svého života.

„Stres je největší žrout energie,“ řekla jsem. „Když je naše mentální baterie zatížena stresem, její zdroje se v mžiku vyčerpají. Pak cítíme, že se rychleji psychicky unavíme a také rychleji dosáhneme svých limitů.“ říká autorka.

Karolien Notebaertová je známá odbornice na leadership a osobní rozvoj, řečnice TEDxTalk a Creator a autorka několika bestsellerů. Má doktorát z neurovědy a svou vášeň pro výzkum mozku promítá do popularizace neurovědy formou přednášek a psaní knih. Je zakladatelkou Science and Leadership Academy, která se zaměřuje na využití vědy v leadershipu. Pořádá kurzy na Insight Timer – největší bezplatné meditační aplikaci na světě s přibližně 18 miliony uživatelů. Vyučuje na Goethe Business School ve Frankfurtu nad Mohanem, kde za svou práci získala již několik ocenění. Je oddanou horolezkyní, turistkou a běžkyní, ráda tráví čas v přírodě.  Dle TZ

https://www.knihykazda.cz/tridny-dvezeny-jednaopice-a-smysl-zivota/

www.knihykazda.cz

Autor: MUDr. Olga Wildová