Medicína

Prevence musí hlavně bavit


Kategorie: Aktuality 
01.červen 2023

Nezisková organizace Loono již devět let zachraňuje životy prevencí. Prostřednictvím workshopů, školení a dalších akcí na školách a firmách vzdělává veřejnost o důležitosti prevence onkologických a kardiovaskulárních onemocnění i o reprodukčním a duševním zdraví.  Nově se věnuje také první pomoci a problematice zdravých zubů.

Během svého působení Loono uspořádala již více než 2 500 workshopů, na kterých se vyškolilo více než 135 tisíc lidí v nejrůznějších oblastech týkajících se prevence. Školitelé, kterými jsou studenti lékařských oborů nebo mladí lékaři, během těchto akcí učí, jak předcházet a včas odhalit vážná onemocnění. Organizace na základě mnoha pozitivních ohlasů věří, že účastníky pořádané akce baví a že pro ně mají velkou hodnotu.

Pro firmy nabízí školení v několika formách – od hodinových workshopů přes webináře a e-learningy až po roadshow Dnů zdraví. Semináře se staly oblíbenou součástí teambuildingů i pravidelného vzdělávání zaměstnanců. Populární jsou zejména díky své interaktivitě a praktickým ukázkám, kdy si mohou účastníci například vyzkoušet samovyšetření na edukačních modelech prsou nebo varlat.

Zájemci si mohou vybrat z pestré tematické nabídky. Nechybí workshopy zaměřené na duševní zdraví, prevenci rakoviny, infarktu i mrtvice, první pomoc i mužské a ženské zdraví. Kromě klasických workshopů nabízí také online školení formou webinářů, které se zaměřují na totožná témata, nebo e-learningový kurz Prevence obsahující balíček 5 online kurzů s animovanými videi, podcasty, infografikami i krátkým kvízem na závěr.

Organizace pořádá i kompletní Dny zdraví, které přizpůsobuje na míru. Zaměstnanci si tak užijí kombinaci aktivit, která bude nejen bavit, ale zároveň posílí jejich zdraví. Loono do Dnů zdraví zapojuje nejen své školitele, ale také odborníky s mnohaletou praxí, kteří přímo na místě účastníkům např. vyšetří znaménka.

Osvětu o prevenci šíří také prostřednictvím edukačních stánků nebo besed s odborníky. A samozřejmostí je také školení v angličtině, za které se neúčtují žádné speciální poplatky. Veškeré podrobnější informace o vzdělávacích aktivitách na webových stránkách. Dle TZ

 www.loono.cz

 

 

 

Autor: MUDr. Olga Wildová