Knižní recenze a anotace

Nová kniha Radima Paříka: Umění vyjednat cokoliv


Kategorie: Knižní recenze a anotace Aktuality 
02.červen 2023

Radim Pařík, prezident Asociace vyjednavačů, pokřtil svou novou knihu „Umění vyjednat cokoliv“ s podtitulem „Vyjednávejte jako ti nejlepší“. Role kmotry se ujala kancléřka prezidenta republiky paní Jana Vohralíková. Kniha tak byla slavnostně vyslána do světa v neděli 14. května 2023, v poslední den veletrhu Svět knihy v pražském holešovickém Výstavišti. Publikaci vydalo Nakladatelství Grada 27. dubna 2023 a v těchto dnech už je k dostání v knihkupectvích i v knižních e-shopech v České republice i na Slovensku.

Slouží jako komplexní průvodce úspěšného vyjednávání a je významným zdrojem informací a rad pro každého, kdo se o zvládnutí vyjednávání zajímá. Vysvětluje nejlepší strategie, taktiky a techniky efektivní komunikace, které využívají nejlepší strategičtí a policejní vyjednavači světa. Zabývá se tématy jako budování důvěry, radí, jak poznat, kdy na protistranu vyvíjet tlak a kdy naopak uklidňovat emoce a jak vytvořit a naplnit společnou dohodu. Zahrnuje tipy pro vyjednávání se složitými osobnostmi, pro rozpoznání vyjednávacích taktik a reakce na ně a zdůrazňuje důležitost přípravy.

„Umění vyjednat cokoliv“ vychází z nejnovějších poznatků a trendů vyjednávání FBI a Mossadu, podložených výzkumem univerzit Harvard nebo Sankt Gallen a institucí jako MID nebo Schrannerův institut.

 „Kniha je určena především těm, kteří by mohli mít obavy, že je vyjednávání nad jejich síly..“ Kancléřka Jana Vohralíková dodává: „Tato kniha nám pomůže budovat lepší vztahy, mít spokojenější život a také nám pomůže, aby svět byl zase v pořádku. „Zajímavá populárně-naučná literatura, která si nezadá s celosvětovými bestsellery autorů jako Joe Navarro. ‚Umění vyjednat cokoliv‘ je na české poměry jedinečnou knihou od českého autora, “ uvádí šéfredaktorka Nakladatelství Grada pro odbornou literaturu.

Joe Navarro pracoval 25 let jako zvláštní agent kontrarozvědky a poradce pro lidské chování u FBI. Odešel v roce 2003 a od té doby je považován za předního světového odborníka na neverbální komunikaci. V říjnu letošního roku2023 bude poprvé prezentovat své zkušenosti v Praze na konferenci Asociace vyjednavačů. Kniha „Umění vyjednat cokoliv“ byla vydána také v elektronické podobě.

Radim Pařík je nejvýraznějším profesionálním vyjednavačem v České republice. Je propagátorem vyjednávání podle principů FBI. V oblasti vyjednávání spolupracuje se stovkami českých firem i osobnostmi byznysu a vrcholné politiky. Říká, že kompromis ve vyjednávání je zlo, argumenty nefungují a win-win vlastně neexistuje.  Prošel výcvikem vyjednávání americké FBI, je absolventem programu vyjednávání na Harvardu. Založil první českou Asociaci vyjednavačů. Ve Fascinating Academy Radima Paříka rozvíjí schopnosti lidí pomocí tréninků rétoriky, vyjednávání, rozvojem manažerů a budováním zdravě rostoucích firem. Přednáší na českých i zahraničních univerzitách. Dle TZ

www.prpartners.cz

 

Autor: MUDr. Olga Wildová