Medicína

Speciální terapie dětí s poruchou pozornosti


Kategorie: Aktuality 
12.duben 2023

O aromaterapii v souvislosti s wellness se slýchává i čte často. Méně už se ovšem hovoří o přínosech jako doplňkové péče ve speciálních terapiích. Bezpečné a efektivní využití v péči o děti s poruchami pozornosti (ADHD) a děti s poruchami autistického spektra (PAS) představí letošní XXVI. konference Děti, vůně, pohoda – Aromaterapie pro děti se specifickými potřebami, kterou v Praze ve dnech 14. – 15. dubna 2023 pořádá Odborná společnost české aromaterapie. 

Každodenní péče o děti se specifickými potřebami je po všech stránkách nesmírně náročná. Stojí pečující osoby spoustu času, energie, fyzických i psychických sil. Aromaterapie je jednou z možností, jak celý proces péče o tyto děti podpořit. Aromaterapie je přínosná, což ukazují nejen různé odborné studie, ale i úspěšné zkušenosti ze zahraničí.

„Letošním tématem konference chceme oslovit nejen kvalifikované aromaterapeuty, ale také všechny osoby, které se na péči o děti s ADHD nebo PAS podílejí. Naším záměrem je seznámit pečující osoby, ať už se jedná o profesionály či rodiče a další rodinné příslušníky, s možnostmi využití aromaterapie ke zvládání každodenních aktivit či problémů, kterým děti i pečující obvykle čelí“, vysvětluje předsedkyně pořádající organizace

Na konferenci vystoupí zahraniční odborníci, kteří se tématu mnoho let věnují. Budou sdílet své poznatky z praxe. O své zkušenosti se podělí i profesionálové a praktici z podpůrných organizací působících v ČR. Program konference obohacuje panelová diskuze, která přiblíží pohledy všech stran zapojených do péče o děti se specifickými potřebami, a doplňkový program ve formě několika úzce tematicky zaměřených seminářů.

Program konference kombinuje odborné znalosti i praktické zkušenosti.  Dle TZ

https://aromaterapie.cz/aromaterapie-pro-rodiny-s-detmi-se-specifickymi-potrebami/

https://aromaterapie.cz/asociace-ceskych-aromaterapeutu/konference/

 

www.aromaterapie.cz

 

 

Autor: MUDr. Olga Wildová