Hubnutí - obezita

Jak v novém roce zdravě zhubnout


Kategorie: Aktuality Hubnutí - obezita Jak zhubnout? 
20.leden 2023

Jakmile hodiny odbijí silvestrovskou půlnoc, nastává pro mnohé čas pro novoroční předsevzetí. Ať už shazovat nějaké to kilo navíc z vánočního hodování, tvarovat postavu do vysněných křivek nebo jíst zdravěji a vyváženěji. Následují rady, jak v plánech nepolevit a dotáhnout je do zdárného cíle!

Nový rok je pro životní změny sice ideální (ale úprava životního stylu může začít kdykoliv)  –⁠ ale pouze za předpokladu, že nejsou velké nároky a nečekají se zázraky na počkání. Je dobré proto začít pomalu, i malé krůčky k úspěchu si zaznamenávat –⁠ do diáře, notebooku nebo třeba telefonu. Malý krok pro člověka totiž může být velkým skokem pro zdraví, krásu i sebevědomí.

Každé tělo je originál a zaslouží naprosto individuální péči. Je možno začít odborně a od počátku předsevzetí např. investovat do DNA testu. Genetika má totiž velký vliv na reakci organismu, na určitý typ pohybu nebo stravy.

„Na základě osobní DNA analýzy genetický test odhalí sklon k potravinovým intolerancím, jakým směrem nastavit hubnutí, geny spjaté s predispozicemi k vyššímu krevnímu tlaku a hladině cholesterolu dokonce pro který typ sportu má vyšetřovaný organismus největší genetické předpoklady. Společnost, kde se šetření provádí, přináší výsledky i doporučení, dokonce v interaktivní aplikaci. Tím se aplikace může stát trenérem, nutričním poradcem i koučem. v jednom,” vysvětluje vedoucí vědeckého týmu společnosti, jež se na vývoji DNA testů podílela.

Pro reálné výsledky se doporučuje přizvat ke cvičení kamaráda, někoho z rodiny nebo se přihlásit na společné lekce kruhových tréninků. Tímto způsobem je zaručená vzájemná motivace, sdílení rad, radostí i obtíží.

Běhání, pilates nebo silový trénink - najít si aktivitu, která bude dlouhodobě bavit. Nejenže odpoutá od každodenních starostí, ale navíc vyplaví spoustu endorfinů, které dělají radost ze života.

Ke zdravému životnímu stylu mohou velkou měrou napomoci také chytré aplikace ukryté v telefonech. Ať už běhat maraton, začít zdravě jíst nebo jen ujít deset tisíc kroků denně. Jsou to pomocníci, kteří cestu usnadní. Některé aplikace jsou zdarma. Co se stravy týče, doporučují se vyzkoušet Kalorické tabulky či Pitný režim. Dle TZ

www.media-list.cz

www.chromozom.cz

Autor: MUDr. Olga Wildová