Bolesti hlavy

Festival pro pacienty s migrénou


Kategorie: Aktuality Bolesti hlavy 
18.listopad 2022

Nové informace, dovednosti a tipy jak vyzrát na migrénu – nemoc, která v Česku trápí více než 1,5 milionu lidí, se lidé dozví na tradičním setkání s názvem Migréna nás spojuje. Akci pořádá pacientská organizace Migréna-help. Její součástí budou přednášky odborníků, osobní příběhy známých osobností, praktické individuální konzultace a další aktivity. Festival se uskuteční v prezenční podobě, a to 24. listopadu 2022 od 16 hodin do 20 hodin v Pacientském hubu v Praze-Vršovicích.

 

Festival se pořádá už potřetí. Účastníci se zde seznámí mj.  s osobním příběhem chirurga, je připravena řada konzultací s odborníky, včetně neurologické a pracovní poradny nebo se zúčastnit debat na témata, která jsou pro ně důležitá. (Např.  léčba migrény tradiční čínskou medicínou, EEG, Biofeedback,   seznámí se s autorkou první knihy s migrénou).  Návštěvníci mohou na akci získat bezplatně bylinné produkty na podporu léčby migrény. Kompletní program a potřebné informace na www.migrena-help.cz/festival-o-migrene/.

Migréna-help je první pacientská organizace v České republice podporující osoby s migrénou a jejich blízké. Šíří osvětu, poskytuje informační servis a poradenství, koordinuje kruhy sdílení, zprostředkovává psychoterapii, realizuje průzkumy apod. Jde o neziskovou organizaci, která své služby nabízí za symbolický poplatek nebo zdarma.  Dle TZ

www.mavepr.cz

www.migrena-help.cz

 

Autor: MUDr. Olga Wildová