Knižní recenze a anotace

Jan Hájek,Tereza Šefrnová: Kurz otcovství


Kategorie: Knižní recenze a anotace Aktuality 
14.duben 2022

Manuál od muže pro chlapy

Vázaná, ilustrovaná, 2022, vydání první, str. 176   

V chytře a prakticky uspořádaném „manuálu“ najdou muži cenné rady, tipy a triky, jak zvládnout roli čerstvého otce. Kniha vznikla na základě Kurzů otcovství, jež autoři pořádají pro nastávající tatínky. Zahrnuje poznatky odborníků, ale i praktické zkušenosti rodičů, kteří se často metodou pokusů a omylů vyrovnávali s novou skutečností – totiž že už nejsou jen dvojice partnerů, ale rodina.

Nastávající tatínek pouhým pročtením získá přehled o tom, co čeká jeho vyvolenou během těhotenství, porodu a šestinedělí. Naučí se, jak řešit dosud neznámé situace a připravit se nejen na příchod miminka, ale i na velkou životní změnu, která právě nastává.

Publikace pomůže vyhnout se drobným nedorozuměním a chybám, jimiž si prošli jiní tatínci. Poučený muž se pak sám rozhodne, jakou cestou se vydá. A je na něm, jestli využije všechno, co tento „manuál“ nabízí, nebo si vybere jen to, co se mu hodí. Jedno je však jisté předkládaný Kurz otcovství všem tatínkům v očekávání zásadně usnadní život!

Jan Hájek se narodil v Praze roku 1984. Vystudoval sportovní gymnázi­um. V osmnácti letech odešel do Německa, Po jedenácti letech se vrátil do Prahy. V roce 2018 se mu za dosti dramatických událostí narodila dcera. Teh­dy pochopil, že nedostatek informací způsobuje zbytečnou bezmoc, že chybí vůle a často i schopnost muži vysvětlit, co se s jeho partnerkou děje a co má dělat nejen při narození miminka, ale i předtím a potom. Rozhodl se tedy, že se ve svém volném čase pokusí pomocí „kurzů otcovství“ nastávajícím tatínkům tuto cestu otevřít.

Tereza Šefrnová je manželka Jana Hájka. Narodila se roku 1980 v Praze. Dlouhá léta se věnovala především svému vzdělání. Události z dramatického porodu dcery detailně popsala. Už v tu chvíli bylo jasné, že kniha Kurz otcovství, kterou držíte v rukou, na sebe nenechá dlouho čekat. Dle TZ autorů.

www.kurzotcovstvi.cz

Autor: MUDr. Olga Wildová