Terapie a prevence chřipky

VZP „naočkovala“ ve firmách 15 tisíc lidí


Kategorie: Aktuality Terapie a prevence chřipky Očkování Střediska očkování 
14.únor 2022

Projekt „VZP Očkuje“ spustila pojišťovna v prosinci roku 2021 v reakci na znepokojivý vývoj pandemie. S nabídkou očkování oslovují regionální pobočky VZP zaměstnavatele regionu, místní samosprávy, ale i zdravotní či sociální zařízení.

„Když jsme začínali, byla to pro nás zcela nová zkušenost a popravdě jsme netušili, jaký zájem můžeme očekávat. Reakce ale byla velmi vstřícná. Každá třetí oslovená firma o zajištění očkování svých zaměstnanců na pracovišti projevila zájem. Někde jsme zajišťovali desítky vakcín, jinde jich byly stovky,“ říká náměstek ředitele VZP pro služby klientům. Po dvou měsících se počet očkovaných díky projektu blíží 15 000, mobilní očkovací týmy VZP ale mohou vyjíždět až do konce března 2022.

Očkování mobilním očkovacím týmem regionální pracoviště VZP dosud realizovala ve více než stovce míst, patří mezi ně společnosti jako Letiště Praha nebo JE Dukovany, ale také desítky menších podniků. Největší zásah pak mají ty projekty, kdy očkování regionální pracoviště VZP zajišťují pro obce a města, v těchto případech byla vakcína podána 9 590 lidem. Nejvíce očkovacích výjezdů mobilních týmů se dosud podařilo zorganizovat RP Plzeň, kam spadá kromě Plzeňského kraje také kraj Karlovarský a Jihočeský.

VZP plánuje projekt ukončit na konci března. V současnosti se sleduje stejný trend jako další očkovací místa. S tím, jak dochází k postupnému zklidňování epidemické situace a plánuje se rozvolnění restrikcí, zájem o očkování logicky klesá. Regionální pracoviště ale zatím další výjezdy do firem i obcí stále připravují.

Například Regionální pobočka Ostrava bude v nadcházejících dnech realizovat sérii očkování. V pondělí 14. 2. 2022 se budou moci nechat zájemci naočkovat v Uničově, ve středu proběhne obdobná akce ve Studénce, ve čtvrtek ve Vítkově nebo ve Slavičíně. Zájemci o zajištění mobilního očkovacího týmu z řad firem i obcí se mohou hlásit pojišťovně také napřímo, a to prostřednictvím webového formuláře, který najdou na www.vzpockuje.cz.

 Dle TZ

www.vzp.cz

Autor: MUDr. Olga Wildová