Co víme o chřipce

Mobilní očkovací týmy VZP už v provozu


Kategorie: Aktuality Terapie a prevence chřipky 
01.prosinec 2021

VZP očkuje, projekt mobilních očkovacích týmů, který byl spuštěn zhruba před týdnem, nese první výsledky. Z prvotního oslovení významných zaměstnavatelů v regionech během několika dní tři desítky z nich potvrdily o očkování na pracovištích zájem. VZP dnes 1. 12. 2021 také spustila webové stránky www.vzpockuje.cz, kam se mohou další žadatelé o očkování ve firmách sami hlásit.

„Očkování je pro nás dnes naprostou prioritou v boji s covidem. VZP činí řadu kroků, které mají s proočkovaností Česka pomoci. Toto je jeden konkrétní z nich. První mobilní očkovací tým VZP vyjede očkovat již v pondělí v Kraji Vysočina. Další vlnu zájmu očekáváme se spuštěním webového formuláře, kam se budou moci hlásit další firmy,“ říká ředitel VZP ČR Zdeněk Kabátek.

Speciální web https://www.vzpockuje.cz, jehož prostřednictvím mohou firmy projevit zájem o mobilní očkovací tým, je primárně určen firmám s více než 500 zaměstnanci, rezervační formulář ale mohou vyplnit i ty s menším počtem zaměstnanců. VZP žádost posoudí a bude-li to možné a dostatečně efektivní, očkování zprostředkuje. „Nezáleží ani na tom, zda se jedná o první, druhou či třetí dávku, která by měla být mobilním týmem na místě podána. Poté, co firmy vyplní rezervační formulář, budou kontaktovány našimi zaměstnanci, kteří s nimi dohodnou veškeré podrobnosti,“ vysvětluje náměstek ředitele pro služby klientům Ivan Duškov. Ten také připomíná, že očkování je určeno klientům všech zdravotních pojišťoven, tedy nejen pojištěncům VZP.

VZP také počítá s tím, že pokud bude zaměstnanci na místě aplikována první dávka, očkovací tým zajistí i možnost očkování druhou dávkou opět v prostorách zaměstnavatele.“Vždy záleží na dohodě mezi zaměstnavatelem a konkrétním očkovacím týmem, aby si společně domluvili oba termíny pro očkování první i druhou dávkou. Nicméně tuto službu samozřejmě očkovací týmy poskytují.

Dle TZ

www.vzp.cz

 

Autor: MUDr. Olga Wildová