Děti

VZP přispívá stále na pohybové aktivity


Kategorie: Aktuality Vývoj dítěte 
06.říjen 2021

Také letos r. 2021 je možné získat příspěvek na pohybové a sportovní aktivity v kroužcích, spolcích nebo v klubech. Jde o jeden z nejoblíbenějších benefitů Všeobecné zdravotní pojišťovny pro její klienty – v minulém roce o něj zažádalo přes 231 tisíc lidí a pojišťovna jim vyplatila více než 163 milionů korun. Sport a zdravý pohyb vnímá VZP jako velmi důležitou prevenci nejen proti obezitě a diabetu, ale i dalším nemocem. Očekává, že o příspěvky bude největší zájem právě v této době, kdy probíhají nábory nových členů do sportovních klubů.

Až 800 korun mohou získat děti od jednoho roku na pravidelné pohybové a sportovní aktivity. Příspěvek mají možnost obdržet také dospělí ve věku do 65 let, a to ve výši 500 korun. Klienti VZP nad 65 let pak mohou dostat stejnou částku na rekondiční pohybové aktivity. Nezapomíná se také na kojence, pro děti do 1 roku je připravena částka 500 korun na plávání či vaničkové kroužky organizované ve spolcích či klubech.

Počet žádostí o tento benefit začíná opět růst, za první pololetí letošního roku ho využilo více než 10 tisíc klientů a vyplatilo se 7 796 244 korun. Další zájem se očekává i v podzimních měsících. Předpokládá se, že ke sportu se vrátí co nejvíce dětí vzhledem k tomu, že byly několik měsíců odstavené od organizovaných pohybových činností s negativními dopady na jejich zdraví.

Všeobecná zdravotní pojišťovna v letošním roce zahájila projekt Díky za VZPruhu, který inspiruje veřejnost k pohybu. V první jarní fázi byly na speciálním webu Dikyzavzpruhu.cz zveřejněny příběhy trenérů, kteří už několik let přivádějí děti ke sportu. Okolo dvaceti z nich připravilo speciální videa. Ta mají za cíl inspirovat rodiče, aby se svými dětmi pravidelně cvičili, účastnili se her nebo cviků. Nyní jsou na sociálních sítích VZP zveřejněny příběhy nadějných a talentovaných sportovců, kteří se svěřují s tím, co bylo pro ně v začátcích jejich kariér nejtěžší. Dle TZ

www.vzp.cz

 

 

 

Autor: MUDr. Olga Wildová