Aktuality

Projekt: Farmaceut s přidanou hodnotou


Kategorie: Aktuality 
08.duben 2019

Do projektu Farmaceut s přidanou hodnotou, který pořádají lékárny BENU, se mohou zapojit studenti všech ročníků Farmaceutické fakulty VFU Brno. Podle lektorky a garantky projektu Ivy Lízalové je jeho cílem předat studentům znalosti a know-how zaměřené zejména na komunikaci a kvalitní péči o pacienta v lékárně. Během série pracovních seminářů se studenti seznamují s praxí lékárníka a získávají cenné zkušenosti pro svou budoucí profesi.

 

Díky praktickým lekcím si studenti uvědomují, že důležitým předpokladem pro úspěšné vykonávání lékárnické profese je efektivní komunikace. Jen díky ní mohou efektivně využít svou odbornost, získat spokojené zákazníky a naplnit poslání lékárnické profese.

Lékárny BENU realizují projekt společně s Unií studentů farmacie VFU Brno. Také podle jejich zástupců jde o cennou příležitost, jak získat praktické zkušenosti ještě během studia.

Studenti postupně absolvují pět seminářů, jejichž společným cílem je zvládnutí efektivní komunikace. Díky tomu se budoucí lékárníci naučí, jak zjistit potřeby zákazníka, získat si jeho důvěru, respekt a v neposlední řadě také jak zajistit co nejkvalitnější komplexní péči. Do projektu Farmaceut s přidanou hodnotou se zapojilo celkem padesát studentů Farmaceutické fakulty VFU Brno.

Projekt v takovém rozsahu a s takovou myšlenkou v minulosti zatím nebyl realizován. Vzhledem k obrovskému zájmu ze strany studentů farmaceutické fakulty o další témata workshopů se bude v projektu pokračovat. BENU lékárny dlouhodobě spolupracují i s dalšími vysokými i vyššími odbornými školami a pro jejich studenty realizují přednášky na vybraná farmaceutická témata. Dle TZ

 

www.benu.cz

www.botticelli.cz

Autor: MUDr. Olga Wildová