Aktuality

Nový prsní implantát pro útlé ženy


Kategorie: Aktuality 
10.duben 2019

Některé ženy příroda v oblasti dekoltu neobdařila, jiné nejsou spokojeny s tvarem svých ňader. Například po kojení. Nejčastějším řešením je plastická operace pomocí prsních implantátů. Avšak i tato vyhledávaná metoda může narážet na určité limity. Až doposud totiž byly při úpravách prsou v nevýhodě ženy s úzkým hrudníkem, které se ve výběru implantátu musely spokojit jen s menšími objemy. Situace se změnila s uvedením nového typu prsního implantátu amerického výrobce Mentor s názvem MemoryGel™ Xtra. Díky jeho unikátní konstrukci s extra vysokou projekcí jsou tyto implantáty vhodné právě pro ženy s drobnějším hrudníkem. 

Ročně se v České republice provede přibližně 20 až 30 000 plastických operací a z toho je asi 9 000 operací prsou. Patří mezi nejvyhledávanější zákroky, přičemž nejžádanější je právě zvětšení prsou neboli tzv. augmentace. Obvykle lze vytvarovat poprsí podle přání ženy a její tělesné konstituci. Avšak pro ženy s drobným hrudníkem může být problém vybrat vhodné implantáty. Někdy je proto nutný kompromis mezi přáním pacientky a reálnými možnostmi. Pokud by lékař nerespektoval anatomii hrudníku pacientky, mohl by výsledek takového zákroku vést ke zdravotním komplikacím.

Změnu však představují kulaté prsní implantáty Mentor MemoryGel™ Xtra, které i přes menší základnu vytvářejí plný dekolt. Mají totiž jedinečný design s extra vysokou projekcí, tj. vyklenutím, které dodává ňadrům bujnost a zaručuje dokonalý estetický efekt. Implantát je vyplněn vysoce konzistentním gelem, který neunikne ani v případě porušení celistvosti silikonového obalu. Zásluhou jedinečných vlastností gelu se tyto prsní implantáty podobají přirozené prsní tkáni. Současně tento gel umožňuje, aby ňadra měla dlouhodobě stálý tvar.

„Rozhodne-li se žena pro zvětšení prsou, předně by se měla obrátit na plastického chirurga, který používá výhradně certifikované prsní implantáty, u nichž lze zaručit kvalitu a bezpečnost,“ upozorňuje MUDr. Jiřina Šilhánková z GIA clinic. Vhodný typ a konkrétní velikost implantátu pomůže ženě vždy nejlépe vybrat atestovaný plastický chirurg při konzultaci. Určitě by se ženy neměly spokojit pouze s radou asistentky nebo prodejce implantátů. Pozor také na nejrůznější vizualizace, zejména pokud jsou prováděny mimo kliniku plastické chirurgie, tam mohou být výsledky velmi zavádějící. Zkušení lékaři také znají výsledky klinických studií a dokáží fundovaně zodpovědět dotazy ohledně kvality prsních implantátů. Z hlediska bezpečnosti implantátů je důležitá i certifikace CE a FDA.

Českým lékařům byl nový typ implantátů představen na podzimním Kongresu Společnosti plastických chirurgů v Olomouci. Nová řada implantátů řeší estetické požadavky určitého spektra pacientek, kterým nebylo dosud možné zcela vyhovět. Implantáty jsou z pohledu bezpečnosti dlouhodobě nejprověřenější na trhu a dosažené estetické výsledky jsou stabilní.

Podstatným indikátorem kvality implantátů jsou certifikáty. Vedle evropské CE certifikace jsou některé implantáty prověřené také americkým Ústavem pro kontrolu potravin a léčiv FDA, který je považován za nejpřísnější a nejvíce renomovaný kontrolní orgán. Dle TZ.

 

www.amic.cz

 

Autor: MUDr. Olga Wildová