Aktuality

MEDx Talks přinášejí naději a povzbuzení


Kategorie: Aktuality 
02.duben 2019

Projekt  MEDx Talks je určen pro veřejnost, ale zejména pro pacienty a jejich blízké. Vznikl proto, aby nemocným lidem dodal energii a povzbuzení, že i s vážným onemocněním se dá žít, a člověk se přesto může radovat ze života. Pacienti, lékaři, manažeři, umělci, sportovci nebo obyčejní lidé s neobyčejnými životními zkušenostmi. Prožili si náročné období s nemocí, překonali sami sebe nebo pomohli překonat těžkou etapu někomu jinému.

Pacienti a jejich blízcí usedají do publika v komorním prostředí malého divadla, na jehož jevišti postupně vystupují lidé, kteří prezentují své osobní životní zkušenosti či nevšední pohledy na život. Takto se lze seznámit nejen s příběhy pacientů či lékařů, ale také různých zajímavých a inspirativních lidí mimo oblast zdravotnictví, kteří dokázali zdolat nepříznivou situaci.

Někdy jim pomohla vůle, jindy inovativní či neobvyklá aktivita, přátelé nebo obyčejná náhoda. Ústředním motivem všech řečníků je naděje, která může mít různé podoby. Účinkující svým neformálním, přitažlivým a srozumitelným projevem mohou inspirovat ostatní a ukázat jim cestu k naději – právě ta je totiž významným faktorem v procesu léčby, řešení krizové situace, objevování, inovování či životní změny.

Inspiraci z příběhů mohou čerpat nejen hosté samotných vystoupení, ale také kdokoliv další prostřednictvím videozáznamů, které jsou volně dostupné na youtube, aby je mohl každý snadno sdílet. 

Následují jednotlivá videa z prvního dílu MEDx Talks,další budou následovat.

Miroslav Etzler: Nebojte se kolonoskopie!

https://youtu.be/Ml3zTMIMPZU

Tomáš Šebek: Děti do války nepatří

https://youtu.be/Q5QVkZSMykg

Karel Zima & Karel Vaněk: Moje ledvina, tvoje ledvina  

https://youtu.be/Fi5bLIt2XS8

MUDr. Petra Tesařová: Anděl s jedním křídlem

https://youtu.be/rpcHw3PT63k

Jana Zajícová: I se závažnou diagnózou lze žít naplno

https://youtu.be/AItPcoHJmQs

Marek Smrž: Od zřízence po vrcholového manažera ve zdravotnictví

https://youtu.be/e6BmWb3YKIE

 

Dle TZ

www.guideline.cz

 

 

 

 

Autor: MUDr. Olga Wildová