Aktuality

Společnost QUINTA-ANALYTICA posílila management


Kategorie: Aktuality 
11.červen 2018

Společnost je jednou z největších společností ve střední a východní Evropě, specializujících se na komerční služby pro farmaceutické firmy. Do funkce obchodního ředitele nastoupil Jiří Raška, ředitelkou klinického oddělení se stala Barbora Navrátilová. Oba předtím pracovali v obdobných funkcích ve společnosti Farmak.

 

Jiří Raška (39) zahájil kariéru v roce 2004 v biotechnologické společnosti Contipro jako vedoucí kontroly kvality, na stejných pozicích pak působil také ve firmách Lunaria, která se zabývá testováním, výzkumem a vývojem farmaceutických produktů, a Irel, jejíž hlavní činností je předzpracování herbálních surovin pro farmaceutický průmysl. V posledně jmenované společnosti pak působil dva roky také jako obchodní a provozní ředitel. Nový obchodní ředitel je také autorem či spoluautorem řady publikací v oboru farmacie.

Barbora Navrátilová (35) pracovala po ukončení vysokoškolského studia jako zástupkyně manažera kvality ve společnosti Omega Pharma, která je součástí globálního farmaceutického gigantu Perrigo, specializujícího se na vývoj, výrobu a prodej zdravotnických prostředků, doplňků stravy a lékárenské kosmetiky. V roce 2015 nastoupila jako manažerka kvality do Farmaku, kde zodpovídala za systém jištění jakosti. Jako ředitelka klinického oddělení je nyní Barbora Navrátilová zodpovědná za činnost klinického oddělení z hlediska řízení a především kontroly.

QUINTA-ANALYTICA s.r.o. je jednou z největších společností ve střední a východní Evropě, specializujících se na služby pro farmaceutické společnosti jako smluvní výzkumná organizace. Zaměřuje se na laboratorní analýzy a klinické studie lékových hladin, požadované národními úřady pro kontrolu léčiv před uvedením nového produktu na trh. Kompletní farmaceutickou analýzu provádí i u léků již registrovaných a určených k distribuci na trh. Veškerá činnost probíhá v souladu s předpisy Správné klinické, laboratorní a výrobní praxe. Pro provádění všech těchto aktivit je certifikována Státním ústavem pro kontrolu léčiv a prošla také úspěšně několika inspekcemi americké lékové agentury FDA. Dle TZ.

www.quinta.cz

 

 

Autor: MUDr. Olga Wildová