Doporučený pohyb pro děti

Sobotní cvičení s dětmi – účelná prevence obezity u dětí


Kategorie: Doporučený pohyb pro děti 
03.leden 2013
Pravidelná setkávání dětí a rodičů s pohybovými aktivitami a hledání možností, jak dítě motivovat k zvýšenému pohybu a cvičení v denním životě, komunikace a diskuse odborníků s rodiči na ožehavé téma dětské obezity a cukrovky jsou cílem cvičení, které se realizuje každou první sobotu v měsíci v době od 9 do 11.30 hod. – tentokráte připadá na 5.1..2013 v Gymnáziu Na Vítězné pláni 1160 v Praze 4. Tato setkání pořádá VŠTJ Medicína Praha, o.s. Partnery je VZP, Česká pojišťovna a MTE. Další sobotní termíny jsou: 2. 2.; 2. 3.; 6. 4.; 4. 5. a 1. 6.

Náplň sobot je pro děti sportovní – od sportovních her podle věku a schopností dětí až po míčové a další kolektivní hry, dále např. opičí dráha, chůze s holemi, tanečky, cvičení na míčích, honičky, štafety a další.  O nejmenší je postaráno v dětském koutku. Účast rodičů při cvičeních je vítána.

Během sobotních aktivit je dána rodičům možnost individuálních konzultací s lékaři a dalšími odborníky o zdravém životním stylu, o rizicích nadváhy a obezity v dětském věku, o možnostech léčby, o úpravě jídelníčku i informace o dětské cukrovce.

Zdravá svačinka je od VZP podávána všem cvičícím dětem zdarma. Pro nové příchozí je první sobotní cvičení zdarma, jinak je stanoven malý členský příspěvek na rok.

S sebou je nutno mít sportovní oděv, vhodnou obuv, pití a dobrou náladu s chutí si jít zacvičit a zahrát.

Více: www.vstj.cz  v sekci Děti

Tel. 777 715 626

Autor: zpracováno redakčně