Chřipka

Vyjádření společnosti GSK ke státním


Kategorie: Chřipka 
20.říjen 2009
Dle TZ zveřejnila společnost počátkem října informace o aktuálním stavu objednávek na adjuvovanou vakcínu (Pandemrix) proti pandemickému viru chřipky H1N1. Dne 4. srpna 2009 GSK potvrdilo, že uzavřelo kontrakty na dodání 291 milionů dávek této vakcíny a zároveň má několik smluv s americkou vládou týkající se léků proti pandemické chřipce v celkové hodnotě 250 milionů dolarů.

Doposud bylo potvrzeno 22 státních zakázek na dodání dalších 149 milionů dávek vakcíny. Celkový počet objednaných dávek pandemické vakcíny společnosti GSK činí tedy v současné době 440 milionů. Diskuse s vládami o dalších dodávkách očkovací látky stále pokračují.

 

První dodávky pandemické vakcíny již byly zaslány vládám během týdne od 5. října 2009, další budou následovat během tohoto čtvrtletí a v první polovině roku 2010.

 Dodání vakcín závisí na řadě faktorů, jako jsou např. vládní nařízení pro export a import, schválení regulačními úřady, schválení balení vakcín u subdodavatelů, jakož i testování požadované referenčními laboratořemi.

 

GSK bude nadále vládám poskytovat aktuální informace týkající se přehledu dodávek pandemické vakcíny s cílem podpořit plánování vakcinačních programů v těchto zemích.

Další informace o vývoji vakcíny proti pandemickému viru chřipky H1N1 společnosti GSK včetně vysvětlení procesu vývoje a informací týkajících se adjuvans na:

www.gsk.com/media/pandemic-flu.htm.

 www.gsk.cz.

Autor: zpracováno redakčně