Žloutenka

Děti ze středních Čech dostaly vakcíny proti žloutenkám A a B darem


Kategorie: Žloutenka 
17.srpen 2006
Díky systému očkování proti dětským infekčním nemocem v České republice prakticky vymizely nemoci jako například záškrt, černý kašel nebo dětská obrna. Malé i větší děti však stále ohrožují nemoci jako žloutenka typu A nebo B. Proto se zástupci jednoho z největších výrobců vakcín na světě, společnosti GlaxoSmithKline, rozhodli, že dětem z oblasti Středočeského kraje darují celkem 8250 dávek kombinované vakcíny proti žloutence typu A a B v celkové hodnotě 8,2 milionu Kč.

Vakcíny předali zástupci společnosti GlaxoSmithKline v letních měsících v budově Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi za účasti hejtmana Středočeského kraje, předsedy Asociace zdravotnických zařízení Středočeského kraje a ředitele oblastní nemocnice Mladá Boleslav.

Tímto darem bylo poskytnuto očkování proti dvěma nejčastějším a vysoce nebezpečným typům žloutenky více než 2 000 dětem ze Středočeského kraje, které se mohou dát zdarma naočkovat. Očkování je totiž tou nejúčinnější ochranou před touto nemocí. (Pro úplné očkování jsou potřeba vždy tři dávky vakcíny.)

Více na www.amic.cz

Autor: zpracováno redakčně