Aktuality

Zlaté listy pro seniory


Kategorie: Aktuality 
30.červenec 2003
Nadační fond Elpida začal vydávat na svých internetových stránkách www.elpida.cz noviny pro seniory. Projekt byl uskutečněn v první polovině prázdnin, v červencových dnech 2003. Internetové noviny pro seniory mají příznačný název Zlaté listy. Každý senior si zde podle vlastního zájmu může najít rubriku a pravidelně ji navštěvovat. V současné době lze navštívit šest rubrik, a to Zlatou linku, Vaše hobby, Zdravotnické přednášky, Rubriku (nejen) pro ženy, Rubriku (nejen) pro muže a Všichni stárneme?.

K tomuto kroku přispělo velké nadšení seniorů pro moderní techniku po jejich úspěšném absolvování Školičky na internetu.

 

Předpokládá se, že se také samotní senioři aktivně zapojí do tvorby internetových novin a budou zasílat své příspěvky.

 

Redakční tým se v současné době skládá ze šesti osob, které se budou snažit každý měsíc přinášet nové informace do všech rubrik. Rubrika Všichni stárneme? by měla obsahovat výhradně příspěvky od samotných seniorů, a proto se předpokládá, že se tak stane jednou z nejčtenějších. Rubrika by se mohla stát jakýmsi návodem, jak si udržet mladou mysl, optimismus a zdraví i v seniorském věku. Zajímavá bude rovněž rubrika Vaše hobby, ve které senioři najdou informace týkající se počítačů, internetu a e-mailu. Rubrika (nejen) pro muže představuje kaskadéra 007 Jaroslava Tomsu, který je patronem Zlaté linky seniorů s číslem 800 200 007. Pro ženy jsou připraveny odborné rady týkající se módy a odívání.

 

O Nadačním fondu Elpida, který vznikl v červnu roku 2002, a o jeho aktivitách jsme již opakovaně informovali.

Autor: zpracováno redakčně