Aktuality

Evropský den melanomu


Kategorie: Aktuality 
20.březen 2003
Melanoma Day v České republice navazuje na Evropský den melanomu, který je každoročně organizován skupinou dermatologů sdružených do tzv Melanoma Task Force. Skupina pracuje pod záštitou největší evropské odborné dermatologické společnosti European Academy of Dermatology and Venerology.

Melanoma Day je den, který je věnován prevenci nejzhoubnějšího kožního nádoru – melanomu. Poprvé byl připomenut v roce 2000. Cílem této aktivity je informovat občany o nebezpečnosti mateřských znamének a slunečního záření. Zároveň zdůraznit význam dermatologů, kteří jsou připraveni řešit tuto kožní problematiku.

 

V České republice organizuje Melanoma Day Česká dermatovenerologická společnost. Datum je stanoven na 12. května 2003. V tento den budou dermatologové, kteří se přihlásili do projektu Melanoma Day, zdarma poskytovat konzultace o prevenci a časném vyhledávání melanomu. Seznam kožních lékařů bude na Infolince La Roche-Posay Laboratoires Pharmaceutique od 10. dubna do 12. května. Telefonní linka je 844 111 125.

Autor: zpracováno redakčně