Medicína

Maupassant Guy de


Kategorie: Sexuální život slavných 
12.prosinec 2000
V pátrání po tajích sexuálního života slavných pokračujeme francouzským spisovatelem Guy de Maupassantem.

Tento šlechtic a kurevník ovšem nic ze svého intimního života netajil. Naopak – rád se jím chlubil, a když bylo třeba, ochotně i leccos předvedl.


Repro Panax

Guy de Maupassant
*5.8.1850  † 6.6.1893
(Slavná fotografie Nadara
z roku 1888)

Guy de Maupassant se narodil v Normandii a ani šlechtický původ mu neumožnil klidné rodinné zázemí. Když mu bylo jedenáct let, jeho otec opustil neurotickou matku a ta v něm podporovala nenávist k otci a k instituci manželství tak, že navzdory všem sexuálním avantýrám se nikdy neoženil. Dalším důvodem byla jistě syfilitická infekce, kterou se sice pokoušel léčit, ale nakonec ho stejně zahubila ve věku 42 let.

Psát začal při svých právnických studiích v Paříži, kde byl jeho přísným mentorem matčin přítel, slavný spisovatel Gustave Flaubert. Po absolvování právnické fakulty Maupassant pracoval deset let jako státní úředník na ministerstvu námořnictví, také však na ministerstvu školství. Ve třiceti publikoval první krátkou povídku “Kulička” a vzápětí slavný román “Život”. Byl mistrem krátké působivé povídky. Stal se slavným a bohatým, nakonec měl v majetku čtyři obydlí a dvě jachty. Navzdory své nemoci byl i tělesně zdatný, dokázal prý veslovat 50 mil za den. Syfilitická infekce ho však nakonec přece jen zdolala. Ve stavu halucinací se pokoušel o sebevraždu podřezáním hrdla a nakonec skončil svůj život v pařížském blázinci.

Velký milovník a velký masturbátor
Guy de Maupassant byl nesporně nejslavnějším milovníkem moderní francouzské historie. Po dobu své asi čtvrt století trvající sexuální kariéry měl prý styk s tisíci mladých žen. Na své sexuální výkony byl pyšnější než na své literární dílo. Podle jeho vlastních slov to byly tři věci, které mu zaručovaly slavnou sexuální pověst: způsobilost souložit neomezeně dlouho, možnost dosáhnout mnohočetných orgasmů a vzácná schopnost dovést k orgasmu skutečně každou svou partnerku. Byl propagátorem myšlenky, že sexuální úspěchy mají souvislost s celkovou inteligencí. Tvrdil: “Mnozí lidé věří, že příslušníci nižších tříd jsou lepšími milenci než ti, kteří vedou sedavý způsob života. Není to pravda. Kvalita sexu závisí především na zdatném mozku.”

Výřez z Manetova obrazu "Na člunu" (1874),
který patřil Maupassantovi. Někteří odborníci soudí,
že na známém impresionistickém plátně je zachycen
právě Maupassant.
 
Od 12 do 15 let dosti často masturboval, kolem 16 poznal první milenku a další ženy už mu pak až do smrti jakoukoliv onanii znemožnily. Maupassantova sexuální historie pak pokračovala téměř nepřehlednou řadou prostitutek, hlavním objektem mu však byly bohaté milenky z “lepší” společnosti. Dával prý vždycky přednost vdaným ženám. Sám velmi často popisoval svou neobvyklou sexuální výdrž: “Po dvou nebo třech souložích jsem stejně unaven jako po dvaceti. Jedinou změnou je, že u těch posledních se už nedostává semene, to však nic nemění na kráse prožitku.” Když Gustave Flaubert pochyboval o jeho sexuálních schopnostech, neváhal vzít si ho jako svědka s sebou do bordelu, kde souložil se šesti prostitutkami za hodinu. Pochybujícímu ruskému spisovateli Bobukinovi předvedl krátce po sobě šest souloží s jednou tanečnicí z Folies Bergére, pak absolvoval ještě tři čísla s jednou mladou prostitutkou v nedalekém erotickém nočním klubu.

Ztopořím penis, kdykoli se mi zachce
Kdekoliv Maupassant viděl nějakou krásnou ženu, pokaždé ji sváděl; většinou úspěšně. Nejdelší známost pěstoval s jistou Blanche Macchettovou, atraktivní mladou zrzkou, která začínala původně jako zpěvačka v Covent Garden. Během osmileté známosti jí napsal 2200 milostných dopisů. Z dalších milenek vynikala Gisele d’Estoc – nakrátko ostříhaná transvestitka milující mužské oblečení – a jistá Emma Bouerová, artistka na visuté hrazdě z cirkusu Médrano. S těmito dvěma posledními pěstoval skupinové sexuální aktivity, k nimž přizval vždy ještě několik lesbiček. Na těchto sezeních holdovali také hašiši.

Novinář Frank Harris popisuje, jak šel jednou s Maupassantem na procházku a ten náhle prohlásil: “Už vím, proč jsem tak neobyčejně sexuálně aktivní. Je to proto, že dokážu, aby se mi úd ztopořil, kdy se mi zachce.” A když novinář projevil určité pochybnosti, bylo mu okamžitě dovoleno pohlédnout do spisovatelových kalhot. Co tam spatřil, předčilo prý všechna jeho očekávání jak co do velikosti, tak i co do kvality erekce.

Autor: MUDr. Radim Uzel CSc.