Sexuální život slavných

Hendrix Jimi


Kategorie: Sexuální život slavných 
21.leden 2002
Rockový bůh – téměř stejně slavný jako Elvis Presley, však jej také časopis New York Times nazval “černý Elvis”.

Na rozdíl od Elvise mu ovšem byl dopřán mnohem kratší život; narodil se o sedm let později a zemřel o sedm let dříve.


James Marshall Hendrix
*27.11.1942  † 18.9.1970

 

Geniální kytarista, jedinečný, odvážný a neopakovatelný. Na jevišti proslul exotickým, svítícím, bláznivým oblečením, při vystoupeních skákal, plazil se po zemi a sténal, uši rvoucí zvuky na kytaru vydával pomocí zubů, jazyka, loktů a také rozkroku. Někdy se zdálo, že kytaru používá jako nástroj onanie, tak ji zuřivě svíral mezi stehny, jindy zase tento svůj hudební nástroj byl schopen při vystoupení rozbít nebo třeba v roce 1967 na festivalu v Monterey polít benzinem a zapálit, to vše za neopakovatelných kvílivých orgií veškerého obecenstva.

Jimi byl člověk plný protikladů, ačkoliv na jevišti vystupoval jako divoch, v soukromí byl něžný a ostýchavý, jindy zase jako výřečný a družný, měl velmi pěkný vztah ke své matce, která mu odpouštěla všechno kromě jeho výstředního oblečení. Jsou však také známy jeho pověstné záchvaty vzteku, při nichž tloukl své přítelkyně a rozbíjel nábytek.

Otec černoch, matka Indiánka... a macecha Japonka
Otec Jimiho Hendrixe byl černoch – spokojeně žijící zahradník v Seattlu –, matka byla americká Indiánka, která ovšem propadla notorickému alkoholismu. Aby bylo tato rasová mixáž dokonána, oženil se jeho otec podruhé s Japonkou. Proto se také Jimi Hendrix nepohyboval pouze v černošské společnosti, ale měl za přátele příslušníky všemožných ras a národů. Původně se dal k armádě, byl parašutistou, teprve po úrazu opustil armádní řady a začal cestovat s kytarou po světě. Vystupoval s různými slavnými zpěváky a skupinami, ale skutečnou slávu mu založilo teprve anglické turné v roce 1966. Zde proslul mnohými skandály se svými fanynkami, všechny tyto historie byly okořeněny také užíváním drog. Jimi vyzkoušel všechny známé drogy včetně LSD a heroinu, nikdy se však nestal jejich návykovým uživatelem. Nakonec se předávkoval tabletami pro spaní a zahynul udušen vlastními zvratky – ještě mu nebylo ani 28 let. Mnozí lidé tehdy hovořili o sebevraždě, spíše se však jednalo o nešťastnou náhodu.

Přirození velké jako kytara
Již za svého života se Hendrix stal jakousi sexuální legendou. Pověstné byly zejména jeho skupinové aktivity, stále se kolem něho houfoval početný dav fanynek a on si s mnoha najednou užíval. V jednom časopise vyšla zpověď jedné z těchto dívek, která tvrdila, že jeho přirození je téměř tak veliké jako jeho kytara. On sám pak o sobě tvrdil, že začal souložit už ve 12 letech. V 15 byl vyloučen ze školy pro ohmatávání bílé spolužačky během vyučování. Když mu to učitel vytýkal, Jimi drze odvětil: “Co se děje? Snad nebudete žárlit?”

Hendrix se také proslavil svou nadměrnou potencí. Jednou v Chicagu si dvě boubelaté fanynky usmyslily vyrobit maketu jeho ztopořeného penisu. V takových případech bývá vždycky potíž udržet ztopoření dostatečně dlouhou dobu, aby mohl být sňat věrný odlitek. Proto byla jedna dívka pověřena felací a druhá pomáhala při zhotovování formy. Jimi Hendrix překonal všechny rekordy, protože jeho ztopoření vydrželo ještě 15 minut potom, co byla práce dokončena a konečný odlitek neobyčejných rozměrů byl pak prodáván v mnoha exemplářích jako vzácná relikvie všem příznivcům slavného rockera.

Tři “vážné” vztahy a jedna nenaplněná touha


Navzdory své bujné promiskuitě měl zpěvák také dlouhotrvající lásku v podobě zrzavé krásné Angličanky Kathy Etchinghamové. Za svou první milenku nicméně považoval vždy svou kytaru. Jimi měl mnoho nemanželských dětí hlavně v Americe, také však ve Švédsku a v Německu. Kathy obtížně snášela jeho nevěry, a zejména skupinové sexuální aktivity, což vedlo k hádkám a bitvám. Jimi jí třeba kopnutím zlomil nos, jednou jí také rozbil hlavu pekáčem. Později, když se Kathy provdala, její manžel souhlasil s tím, že oba zůstanou nadále Jimiho přátelé.

Dlouhodobý a naprosto nekonvenční vztah pak měl ke své věrné “sekretářce” Devon Wilsonové. Byla to bývalá černošská mladistvá prostitutka, která se stala jeho pravou rukou, která Jimimu dodávala milenky a drogy. Ta také na něho prozradila, že měl kromě stovek milenek dokonce i jednu nenaplněnou lásku. Byla jí zpěvačka Marianne Faithfull, intimní přítelkyně Micka Jaggera. Jednou večer v londýnském klubu seděl Jimi uprostřed mezi Mickem a Mariannou a šeptal jí do ucha milostné návrhy, které ovšem jmenovaná nevyslyšela.

Poslední láskou Jimiho Hendrixe byla plavovlasá dlouhonohá německá krasobruslařská instruktorka Monika Dannemanová. Její zamilovanost byla náhlá, Jimi byl její první láskou. Monika všude rozhlašovala, že se konečně chystá svatba. Ať už to byla pravda, nebo ne, jisté je, že to byla právě ona, kdo byl s Hendrixem právě v osudnou noc jeho náhlé a nenadálé smrti.

Autor: MUDr. Radim Uzel CSc.