Medicína

Společnosti STADA a Sanofi uzavřely dohodu


Kategorie: Aktuality 
14.září 2021

STADA a Sanofi uzavřely dohodu o distribuci, podle které bude STADA distribuovat a prodávat zavedené značky z portofila Sanofi v oblasti péče o zdraví spotřebitele. Dohoda vstoupí v platnost od listopadu 2021 ve 20 zemích napříč Evropou. Dohoda zahrnuje země včetně Dánska, Finska, Islandu a Švédska, Nizozemí, Irska, Malty a Bulharska. Součástí jsou také pobaltské republiky Estonsko, Lotyšsko a Litva, stejně jako Albánie, Bosna a Hercegovina, Chorvatsko, Kosovo, Makedonie, Černá Hora, Srbsko a Slovinsko.

Dohoda zahrnuje přibližně 50 zavedených značek aktuálně nabízených v těchto zemích společností Sanofi. Mezi tyto značky patří Allegra, Bisolvon, Dulcolax a Essentiale Forte N prodávané v kategoriích, jako jsou alergie, kašel a nachlazení, dermatologie, zažívání, úleva od bolesti, vitamíny, minerály a doplňky stravy.

Dohoda o distribuci přichází krátce po oznámení nesouvisející transakce, v rámci které STADA kupuje od Sanofi 16 zavedených značek v evropských zemích, jako jsou Francie, Německo, Itálie, Polsko, Česká republika nebo Španělsko.

Ve strategii společnosti STADA hraje sektor péče o zdraví spotřebitele, vedle generických léků na předpis a speciálních farmak, roli rozšíření produktových řad a představování nových značek na dalších trzích, i prostřednictvím nedávných akvizic společnosti Walmark nebo portoflia volně prodejných léčiv od GlaxoSmithKline. Dle TZ

www.mslgroup.com

www.stada.com/press 

Autor: MUDr. Olga Wildová