Medicína

Výlepová kampaň na téma duševní zdraví


Kategorie: Aktuality 
27.červenec 2021

Nezisková organizace Loono bude mít v pořadí již druhou výlepovou kampaň po Praze. Tentokrát se bude jednat o vizuály detabuizující duševní onemocnění, které vznikly v rámci jejich nejnovější kampaně Dobré nitro. Loono na plakátech spolupracovalo se strategickou a komunikační agenturou Grizzlink a  27. července 2021 se objeví na 97 místech po celé Praze. Projekt je realizován s finanční podporou hlavního města Prahy.

Pražané se budou setkávat se dvěma vizuály. První z nich, s nápisem Obejme tě a nepustí, co je to? - detabuizuje depresi a úzkost a zároveň nabádá lidi, kteří těmito onemocněními trpí, aby si řekli o pomoc. Druhý se siluetou láhve pak symbolizuje problematiku závislostí a vyzývá, aby si lidi svůj problém uvědomili a taktéž se nebáli požádat si o pomoc. Kampaň bude doprovázena originálními vizuály také na sociálních sítích.

Koncept chce hravou a zároveň osobní formou upozornit na daná témata, proto zvolen styl hádanek, které pomohou vzbudit aspoň malou zvědavost a zamyšlení nad problematikou duševních onemocnění.  Také se předpokládá, že se výlepová kampaň dostane k širší veřejnosti.

Organizace tím reagovala na statistiky z roku 2017, ve které se uvádí, že až 729 milionů lidí žije v mentální poruchou, a též na aktuální situaci. V koronavirové krizi totiž v České republice stoupl výskyt duševních chorob z 20 % na 30 %.  www.dobrenitro.cz.

V pořadí již čtvrtá preventivní osvětová kampaň neziskové organizace Loono s názvem Dobré nitro byla vytvořena, aby detabuizovala duševní onemocnění, vzdělávala veřejnost, jak těmto onemocněním předcházet a kam se obrátit, když se s takovým onemocněním setkají. Kampaň pokrývá i důležitá podtémata, jako jsou závislosti, zdravý spánek, syndrom vyhoření či poruchy příjmu potravy. Dle TZ

www.loono.cz

Autor: MUDr. Olga Wildová