Očkování

Specializované Očkovací centrum na Bulovce


Kategorie: Aktuality Očkování 
23.září 2020

Nové Očkovací centrum v pražské Nemocnici Na Bulovce vzniklo při Klinice infekčních, tropických a parazitárních nemocí. Svoji činnosti zahájilo 22. září 2020 a nabízí individuální přístup k očkování standardních i rizikových pacientů, včetně poradenství a odborných konzultací.

Centrum se bude očkování věnovat velmi intenzívně. Dětem z rizikových skupin, dospělým, cestovatelům i těhotným ženám nabízí desítky vakcín pro různé nemoci, například pro alergiky, chronicky nemocné nebo pro osoby se sníženou imunitou. Zároveň budou rozšířeny konzultace pro Komplexní onkologické centrum v Ústavu radiační onkologie, což pomáhá provázanosti oborů v rámci Nemocnice Na Bulovce. Provázanost Očkovacího centra s dalšími klinikami a odděleními v rámci Nemocnice Na Bulovce vítají všechna oddělení.  

Hlavní předností Očkovacího centra NNB je vysoká profesionalita a odborné kvality lékařů, kteří se této problematice dlouhodobě věnují, mají bohaté zkušenosti z ČR i ze zahraničních stáží. Individuální přístup ke každému pacientovi pak umožňuje racionální doporučení nezbytných očkování a jejich optimální načasování či kombinaci s ohledem na posouzení potenciálních rizik.

Standardní služby centra zahrnují klasické cestovní očkování a předvýjezdové poradenství včetně řešení případných potíží po návratu z rizikových zemí, dále tuzemská a komerční očkování proti klíšťové meningoencefalitidě, virovým žloutenkám, meningokokům, chřipce, pneumokokům, HPV, planým neštovicím atd. Cílem však není prodat co nejvíce vakcín.

Současně s otevřením Očkovacího centra Nemocnice Na Bulovce byly spuštěny také webové stránky, kde zájemci o očkování a rodiče dětských pacientů najdou všechny potřebné informace. K očkování či konzultaci je nutné se předem objednat.

www.bulovka.cz/kliniky-a-oddeleni/ockovaci-centrum

Očkování je podle Světové zdravotnické organizace (WHO) nejúčinnějším preventivním opatřením, které je schopno zabránit rozvoji řady infekčních nemocí. V kontextu současné epidemiologické situace význam vakcinace jako nástroje veřejného zdraví výrazně stoupá. Obor infektologie je historicky velmi silně spjat s Nemocnicí na Bulovce, která disponuje celou řadou špičkových odborníků – proto je vznik Očkovacího centra právě zde zcela logickým krokem. Dle TZ

www.bulovka.cz              

Autor: MUDr. Olga Wildová