Medicína

Budoucnost lékařské praxe - nový software


Kategorie: Novinky ze zdravotnictví Aktuality 
10.listopad 2018

Společnost CompuGroup Medical uvedla na trh nový software – CGM PRIMARY, který znamená přelom v budoucnosti lékařského softwaru v ČR. Představuje klíčový produkt, jímž společnost dále naplňuje svou dlouhodobou vizi plně elektronizovaného zdravotnictví. Systém přináší do světa zdravotnictví nové technologie, ať už se jedná o její cloudové řešení či využití principů umělé inteligence. Díky softwaru budou moci lékaři komunikovat se svou ordinací odkudkoliv a kdykoliv. Program je navíc velmi intuitivní, bezpečný a s tradičně kvalitním servisem. Jeho uživatelům tak odpadne řada starostí, kterými se dosud museli zaobírat.

CGM PRIMARY je služba poskytovaná prostřednictvím webové aplikace. Lékařům tak umožňuje být v komunikaci se svou ordinací odkudkoliv, kde je internetové připojení. Veškeré potřebné informace například o kmenových pacientech bude mít lékař k dispozici i mimo své trvalé pracoviště. Systém je zároveň propojený s úložištěm elektronických receptů Státního ústavu pro kontrolu léčiv a se zdravotními pojišťovnami, kterým dokáže zasílat data o poskytnuté péči a jejím vyúčtování. Umí také přijímat elektronickou formou laboratorní výsledky a je schopný mezi sebou propojovat jednotlivá pracoviště zdravotnických řetězců. Díky cloudovému řešení není program vázaný na předchozí složitou instalaci nebo konkrétní hardwarovou konfiguraci počítače.

Starosti spojené s povinnou administrativou a IT procesy, jimiž se museli do této chvíle lékaři zaobírat, odpadnou. Systém bude pravidelné zálohovat data i provádět kontrolu, zda jsou vedené informace v souladu s platnou legislativou. Do 20 minut se s ním naučí pracovat téměř každý.

 Služby CompuGroup Medical jsou založeny na unikátní zákaznické síti více než 1 milionu uživatelů, která zahrnuje lékaře, zubní lékaře, nemocnice, lékárny a další poskytovatele služeb.  Dle TZ

 

www.amic.cz

 

Autor: MUDr. Olga Wildová