Bylinky

Spectrum Cannabis v Evropě


Kategorie: Léčivé rostliny Aktuality 
13.červenec 2018

Frankfurt, Německo/Odense, Dánsko/Praha, Česko/Madrid, Španělsko — Společnost Canopy Growth přináší nové informace o provozu svých evropských poboček Spectrum Cannabis. Společnost rozšiřuje své pozice na evropských trzích ve výrobě přes zpracování až po distribuci léčebného konopí.

Úspěšnou přepravou klonů rostlin konopí od madridského partnera Alcaliber SA do podniku Spectrum Cannabis Denmark ApS společnost pokračuje v expanzi na evropských trzích. Vývoz z Kanady do Evropy bude brzy nahrazen evropskou výrobou v souladu s požadavky správné výrobní praxe (GMP), což pacientům zajistí spolehlivý zdroj léčebného konopí blízko jejich domova. Canopy Growth aktuálně investuje do prvotřídních výrobních GMP základen v zemích, kde již existuje příslušný právní rámec pro pěstování, jako například v Německu či Itálii.

Podstatou evropské strategie společnosti Spectrum Cannabis je regionální produkce, která by byla schopná dostatečně vyhovět lokální poptávce.

Necelé dva měsíce po akvizici českého podniku Annabis Medical s.r.o. společnost Canopy Growth dokončila dovoz léčebného konopí z Německa od Spektrum Cannabis Germany do Česka. Společnost Annabis Medical, s.r.o. bude od této chvíle zároveň nově působit jako Spectrum Cannabis Czech s.r.o.

Společnost se chce stát hlavním výrobcem léčebného konopí v Evropě. Na evropský trh přináší odborné zkušenosti a důvěryhodnost, kterou získala již v Kanadě. Úspěchy ve čtyřech evropských zemích dokazují odhodlání společnosti zřídit v Evropě silnou základnu zaměřenou nejen na vysoce kvalitní výrobu, ale rovněž na poskytování lékařského vzdělání a vedení střízlivého dialogu o konopí.

Společnost Spectrum Cannabis Czech s.r.o. (dříve Annabis Medical s.r.o) je distributorem konopí pro léčebné účely se sídlem v České republice a přímo nebo prostřednictvím svých poboček je držitelem licence na konopí pro léčebné účely od roku 2014. Distribuce konopí pro léčebné účely začala v roce 2015. Firma předtím spolupracovala s Úřadem pro lékařské používání konopí v Nizozemí a rovněž dovážela léčebné konopí z Kanady. Sesterská společnost Annabis, s.r.o. vyrábí organickou kosmetiku z konopí. Dle TZ

http://www.canopygrowth.com/.

www.epicpr.cz

 

 

Autor: MUDr. Olga Wildová