Aktuality

Dětská skupinka pro děti zaměstnanců ve FN Hradec Králové


Kategorie: Aktuality 
23.leden 2018

Fakultní nemocnice Hradec Králové otevřela začátkem ledna 2018 pro děti svých zaměstnanců dětskou skupinu Fanynka. Kapacita zařízení určeného pro děti ve věku od 12 měsíců do čtyř let je 12 míst. Do skupiny je nyní přihlášených celkem 22 dětí, pět dětí chodí do zařízení denně, ostatní děti přicházejí pouze na kratší dobu dvakrát či třikrát týdně.

 

 „Dětská skupina je dalším krokem Fakultní nemocnice Hradec Králové v rozšiřování benefitů pro zaměstnance. Velký zájem o umístění potvrzuje, že zřízení skupiny bylo dobrým rozhodnutím, které mnoha rodičům z řad zaměstnanců usnadní život,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Dětská skupina sídlí v budově č. 29. Nemocnice na její zřízení získala podporu z Evropského sociálního fondu. Základní měsíční poplatek činí 3500 korun, stravné stojí 60 korun denně. Dětem skupina nabízí prostornou hernu s postýlkami a lehátky, součástí je také jídelna a speciálně upravené sociální zařízení.

Nejvíce přihlášených dětí, je ve věku kolem 2,5 roku. Nejmenšímu dítěti je 13 měsíců. Dětská skupina je v provozu každý den od 6:30 do 16:30 hodin. Od 16:30 do 19:30 nabízí možnost hlídání dětí za 100 korun na hodinu.

Náhodně oslovené maminky si novou službu pochvalují. Spokojená se vznikem skupiny je také lékařka, která svou šestnáctiměsíční dcerku nechává ve školce jeden den v týdnu a pracuje na částečný úvazek. „Vznik dětské skupiny je skvělý. Škoda jen, že podobná možnost nebyla už u mých dvou starších dětí,“ řekla s úsměvem. Dle TZ.

https://www.fnhk.cz/detskaskupina

www.fnhk.cz

 

 

 

Autor: MUDr. Olga Wildová