Medicína

Lékaři mohou nově zasílat elektronické vyúčtování


Kategorie: Novinky ze zdravotnictví Aktuality 
01.září 2017

Komunikaci se zdravotními pojišťovnami řeší ambulantní sektor prakticky neustále. Lékaři se kromě každodenní péče o své pacienty musí také vypořádat s otázkami spojenými s včasným a správným vyúčtováním dávek od pojišťoven. Prostřednictvím modulu eDávky od společnosti CompuGroup Medical (CGM) mohou lékaři již nyní napřímo a velmi jednoduše realizovat vyúčtování provedených výkonů se všemi zdravotními pojišťovnami elektronickou cestou. Od července tohoto roku mají nově všichni lékaři možnost zasílat elektronické vyúčtování i privátní Pojišťovně VZP, a. s. (PVZP). Modul eDávky se tak stává jediným produktem na trhu, který tuto moderní formu předání dávek mezi lékařem a touto privátní zdravotní pojišťovnou umožňuje.

Doposud měli lékaři, kteří poskytují zdravotní péči klientům Pojišťovny VZP, pouze dvě možnosti předání vyúčtování za provedené výkony. Buď ho mohli zasílat poštou, nebo prostřednictvím externí aplikace pojišťovny, jež však nebyla primárně určena pro využití v ambulancích. Lékaři tak museli ručně přepisovat faktury a vkládat informace o souborech provedených výkonů ze svého ambulantního programu. Tento způsob účtování a jeho celková administrativní náročnost lékaře zatěžovala a  brala jim tolik potřebnou energii a čas, které by mohli věnovat svým pacientům.

Díky navázané spolupráci mezi Pojišťovnou VZP a společností CompuGroup Medical mohou nově od července letošního roku všichni lékaři napřímo a velmi jednoduše tuto povinnou agendu vyřešit elektronickou cestou prostřednictvím modulu eDávky. A to i ti, kteří dosud nemají zakoupený tento volitelný rozšiřující modul pro ambulantní softwarová řešení. Modul eDávky se tímto krokem stává prvním produktem na českém trhu, který umožňuje zaslat elektronické vyúčtování této privátní zdravotní pojišťovně.

Dle TZ

 

www.CGM.com

www.amic.cz

Autor: MUDr. Olga Wildová