Medicína

Spolupráce Inovativní farmaceutické společnosti a Univerzity Karlovy


Kategorie: Aktuality 
16.srpen 2016

Asociace inovativního farmaceutického průmyslu (AIFP) uzavřela memorandum o spolupráci s Univerzitou Karlovou (UK). Předmětem spolupráce je podpora vzdělávání a rozvoj a propagace nadějných výzkumných projektů. Interakce veřejné a soukromé sféry napomáhá rychlejšímu přenosu poznatků do praxe.   

Spolupráce mezi průmyslem a vzdělávacími institucemi je zásadní pro rozvoj a konkurenceschopnost českého hospodářství. Na univerzitách vznikají skvělé nápady, na jejichž realizaci ale mnohdy nejsou prostředky. Díky partnerství s Univerzitou Karlovou lze tyto nápady přenést je do praxe. Tento typ spolupráce je ověřeným receptem na rychlejší cestu k inovacím.

Důležitou součástí vzájemné dohody je i podpora vzdělávání v oblasti lékové politiky, farmakovigilance a klinického hodnocení. Cílem je kvalitní, otevřené vzdělávání a interdisciplinární spolupráce. Uzavření dohody s AIFP k tomuto záměru přispívá.

AIFP dlouhodobě aktivně propaguje spolupráci mezi veřejnými výzkumnými institucemi a soukromou sférou a podporuje výzkum a vývoj v oblasti farmacie. V této oblasti počátkem tohoto roku uzavřela partnerství s Technologickou agenturou České republiky. Dle TZ

www.aifp.cz

Autor: MUDr. Olga Wildová