Onkologické aktuality

Onkologické pacientky v rolích modelek


Kategorie: Onkologické aktuality 
13.září 2013
Nadační fond onkologie pro 21. století ve spolupráci s Thomayerovou nemocnicí a módním salonem Magic Helena pořádají v úterý 17. září 2013 od 19 hodin jubilejní 20. společenský večer nazvaný „Sebevědomí pro každý den“, na němž jako modelky vystoupí ženy, které podstoupily léčbu rakoviny prsu. Slavnostního setkání se uskuteční v HuDi klubu Ilusion (Vinohradská 48, Praha 2).

Programem slavnostního večera bude provázet držitel ceny Thálie za celoživotní mistrovství v oboru tanec Vlastimil Harapes.  Na tanečním parketu vystoupí taneční pár nejvyšší mezinárodní třídy M v latinsko-amerických tancích Lucie Hunčárová a Jan Onder. V hudební části večera zazpívají mezzosopranistka Karolína Bubleová Berková v doprovodu korepetitora Davida Švece a absolventka Pražské konzervatoře Maria Párová. Stejně jako v loňském roce nebude chybět ani skupina Old Steamboat. Vyvrcholením programu bude módní přehlídka z kolekce salonu Magic Helena, kdy se v rolích modelek představí pacientky Onkologické kliniky Thomayerovy nemocnice.

Předsedkyně Správní rady Nadačního fondu onkologie pro 21. století a primářka Onkologické kliniky 1. LF UK a TN prof. MUDr. Jitka Abrahámová, DrSc., tuto slavnostní událost komentuje následujícími slovy:  „Modelkami budou stejně jako každý rok pacientky, které prošli onkologickou léčbou. Svojí odvahou ukazují ostatním ženám, že i po náročné onkologické léčbě mohou nosit elegantní oblečení a být sebevědomými a obdivovanými hvězdami společenských akcí.“

Vstupné ve výši 100,- Kč bude použito ve prospěch Nadačního fondu onkologie pro 21. století, který byl založen v roce 1992. Jeho cílem je získávat finanční prostředky pro nákup nákladného zařízení sloužícího k diagnostikování a léčbě pacientů na Onkologické klinice Thomayerovy nemocnice. Kromě toho fond pravidelně pořádá odborná sympozia pro lékaře z celé České republiky, podílí se na vydávání vědeckých publikací a informačních materiálů pro veřejnost.

Dle TZ Nadačního fondu onkologie pro 21. století

Onkologická klinika TN, Vídeňská 800, 140 59 Praha 4

tel: 261 083 492

info@onkologie21.cz

www.onkologie21.cz

Autor: zpracováno redakčně