Medicína

CGM Dražba hokejového dresu pomůže dvojčatům


Kategorie: Aktuality 
29.listopad 2022

Společnost Cara Plasma pořádá adventní charitativní dražbu hokejového dresu HC Dukla Jihlava podepsaného hráči. Výtěžek pomůže dvojčatům Františkovi a Vítkovi, kteří od narození bojují s vážnými zdravotními obtížemi. Aukce probíhá online na adrese aukce.caraplasma.cz.

František a Vítek jsou třináctiletá dvojčata, která přišla na svět ve 25. týdnu těhotenství. Oba chlapci trpí fyzickým i mentálním postižením. Pohybují se pouze pomocí invalidního vozíku a jejich stav vyžaduje celodenní péči obou rodičů, kteří se současně starají o starší dceru Terezku.

Chlapci navštěvují speciální školu, kam je rodiče denně vozí, navzdory tomu, že dojíždění do 40 km vzdáleného města je pro všechny náročné. Oba potřebují pravidelné rehabilitace a nejrůznější zdravotní pomůcky, které nejsou hrazeny ze zdravotního pojištění. Pokud to finanční situace dovolí, jezdí František a Vítek na rehabilitační pobyty v České i Slovenské republice.

Pravidelné rehabilitace posouvají chlapce vpřed a pomáhají jim překonávat zdravotní obtíže. Pobyty ale stojí pro každého z nich i několik desítek tisíc korun. Není v možnostech rodičů uhradit náklady z vlastních zdrojů, jelikož se naplno věnují péči o své děti a nemohou chodit do zaměstnání.

Společnost Cara Plasma se rozhodla rodině pomoci a uspořádat charitativní dražbu hokejového dresu HC Dukla Jihlava podepsaného hráči. Výtěžek dražby půjde na rehabilitace, které chlapci potřebují a nejsou hrazeny pojišťovnou. Aukce probíhá na stránce aukce.caraplasma.cz až do 18. prosince 2022. Zapojit se může každý! Dle TZ

www.caraplasma.cz

www.knox.cz

 

Autor: MUDr. Olga Wildová