Medicína

RBP přispívá na ozdravné pobyty dětí nejen v létě


Kategorie: Aktuality 
30.červen 2022

Zdravotní pojišťovna RBP přispívá dětem až 10 000 Kč na 15denní ozdravné pobyty, které mohou být nejenom hromadně organizované (např. letní tábor), ale i naprosto individuální v doprovodu rodičů či blízké rodiny. Rodiče s dětmi od 8 do 15 let s chronickým nebo opakujícím se onemocněním horních cest dýchacích, alergiemi či dermatózami tak mohou navštívit přímořské či vysokohorské destinace, které mají příznivé účinky na zdraví. A to nejenom o prázdninách, ale kdykoliv během roku, kdy to všem rodinným příslušníkům nejvíc vyhovuje.  Pojišťovna letos myslela i na nové pojištěnce a prodloužila termín podání přihlášek do 10. 7. 2022. O příspěvek tak mohou zažádat i klienti pojištění u RBP až od 1. července 2022.

Koncept, který jako první u nás zavedla zdravotní pojišťovna RBP již v roce 2019, přináší klientům řadu benefitů. „Rodiče oceňují především to, že k rekondici svých dětí mohou využít i komerční pobyty cestovních kanceláří, což v minulosti nebylo možné. Současně mohou dohlédnout i na jejich správné stravování včetně specifických diet a stravovacích režimů (například bezlepkových pokrmů), což během organizovaných turnusových pobytů nebývá snadné zajistit,” přibližuje výkonný ředitel RBP. Další výhodou je, že možnost čerpání příspěvku až do výše 10 000 Kč není omezena pouze obdobím letních prázdnin.

Zdravotní pojišťovna RBP o tomto projektu informovala také dětské praktické lékaře, kteří jej doporučují jako alternativu pro nemocné děti či děti z regionů se špatnou smogovou situací. Ozdravné přímořské a vysokohorské pobyty proto pojišťovna doporučujemklientům také v případě, že jejich děti nesplňují podmínky pro lázeňský pobyt.

 Dle TZ

www.rbp213.cz

www.knowlimits.cz

 

Autor: MUDr. Olga Wildová