Medicína

Renovace následné péče v Brandýse


Kategorie: Aktuality 
15.červen 2022

Oddělení lůžek následné péče v Nemocnici Brandýs nad Labem se v rámci celkové renovace dočkalo nových rozvodů kyslíku, zavedení klimatizace přímo na pokoje a nového rehabilitačního pokoje včetně moderního vybavení. Následovat bude příprava nového zázemí pro návštěvy a obdobná renovace dalšího patra oddělení lůžek následné péče.

Nemocnice Brandýs nad Labem pokračuje v postupném zvelebování jednotlivých oddělení a ambulancí. Je dokončená rozsáhlá renovace celého patra oddělení lůžek následné péče. Součástí renovace je zřízení nových rozvodů kyslíku a zavedení klimatizace přímo na jednotlivé pacientské pokoje. Pacienti ocení také novou rehabilitační místnost vybavenou moderními zdravotními pomůckami a přístroji. Kromě nových pokojů a rehabilitační místnosti bude nové zázemí pro návštěvy. Mimo uvedené renovace je zabudován centrální výtah se zcela novou kabinou. V tuto chvíli probíhá renovace prvního patra LNP, která počítá s obdobnými úpravami.

Na oddělení LNP je poskytována léčebná, dlouhodobá a komplexní ošetřovatelská a rehabilitační péče pacientům, kteří vyžadují pobyt ve zdravotnickém zařízení po ukončené léčbě na akutním lůžku. Veškerá péče je zaměřena na cílenou a včasnou mobilizaci a aktivizaci pacientů, k čemuž je potřeba spolupráce pacienta i jeho rodinných příslušníků. Pacientům se zajišťuje také sociální poradenství. Po vyplnění žádostí o přijetí se přijímají jak pacienti na doporučení praktického lékaře, tak přeložení z jiného oddělení.

Oddělení LNP je vhodné zejména pro pacienty s interními či onkologickými diagnózami a komplikacemi stárnutí, nebo pro pacienty po operacích či úrazech. Cílem rehabilitace je dosažení co nejúplnějšího začlenění pacienta do života, pracovního procesu a snížení pacientovy závislosti na cizí pomoci.

Dle TZ

 

www.nembnl.cz

 

Autor: MUDr. Olga Wildová