Inzerce

Bojujte s respiračními onemocněními inhalací


Inhalace a boj s respiračními onemocněními

cestovní inhalátor

Počet lidí, kteří se čím dál častěji musejí potýkat s nepříjemnými zdravotními potížemi postihujícími dýchací cesty, každým rokem narůstá. Chcete-li s těmito nemocemi účinně bojovat, potom vyzkoušejte inhalaci. Inhalátor je možné použít, ať už se jedná o akutní onemocnění, jako je například zánět průdušek nebo neustupující rýma, nebo při potížích dlouhodobého rázu, tedy při astmatu nebo alergii.

Inhalátory mají svůj význam i při prevenci, neboť pravidelné vdechování aerosolu napomáhá prokrvovat sliznice a tím zvyšovat odolnost dýchacích cest.

Princip inhalování

Inhalování spočívá v intenzivním vdechování vodního roztoku, jenž je rozprášen na mikroskopické částice, které díky své velikosti proniknou i do těch nejmenších plicních sklípků. Inhalovat můžete obyčejnou destilovanou vodu, ale do vodného roztoku můžete přidat i medikament, který vám doporučí váš lékař. K prevenci a podpoře tvorby sekretu v rámci pravidelného inhalování lze do roztoku přidat také Vincentku.

Na preventivní každodenní inhalaci si vyhraďte čas nejlépe večer. Při akutním onemocnění inhalujte nejméně 3krát denně po dobu 15 minut. Po inhalaci neprovádějte žádné obtížnější úkony a pokuste se zůstat v klidu.

Studená inhalace

Inhalování roztoku o teplotě mezi 22-26 stupni zvyšuje odolnost horních i středních dýchacích cest vůči infekcím a dalším nežádoucím zdravotním problémům. Pomáhá proti široké škále respiračních onemocnění, od chronické rýmy, přes laryngitidu a bronchitidu, až po hluboký zápal plic.

Studená inhalace při astmatu může mít významný podíl i na snižování četnosti akutních záchvatů u astmatiků. Přístroj je možné použít i přímo během záchvatu, neboť inhalace může přispět k jeho rychlejšímu odeznění.

Teplá inhalace

zvlhčovač a ionizátor vzduchu

Teplá inhalace, při které dochází ke vdechování páry o teplotě 38–42 stupňů, je vhodná zejména při akutní rýmě, jež doprovází klasické nachlazení. Použití přístrojů určených pro teplou inhalaci je naprosto bezpečné. Lehké, snadno přenosné zařízení je vybaveno dvojitou tepelnou ochranou a bezpečnostním ventilem bránícím překročení stanovené hranice tlaku.

Zvlhčování vzduchu

Jako podpůrný prostředek při dlouhodobé léčbě dýchacích obtíží je rovněž vhodné využít zvlhčovače vzduchu, které zlepšují kvalitu ovzduší ve vašem domově. Při nedostatečné vlhkosti se totiž mohou sliznice přehnaně vysušovat, což může vyústit ve vznik zánětlivých ložisek. Tichý chod umožňuje jejich použití i během noci. I do zásobníku zvlhčovače je vhodné přidat destilovanou vodu smíchanou s doporučenými medikamenty nebo Vincentku.