Onkologické aktuality

Sebevědomí pro každý den


Kategorie: Onkologické aktuality 
06.říjen 2012
Nadační fond onkologie pro 21. století ve spolupráci s Thomayerovou nemocnicí a módním salonem Magic Helena pořádají dne 9. října 2012 od 19 hodin již 19. společenský večer nazvaný „Sebevědomí pro každý den“, na němž jako modelky vystoupí ženy, které podstoupily léčbu rakoviny prsu. Místem slavnostního setkání bude letos Palace Illusion (Vinohradská 48, Praha 2).

 „Modelkami budou stejně jako každý rok pacientky, které prošly onkologickou léčbou. Některé podstoupily částečnou, jiné celkovou ablaci prsu. Každopádně všechny modelky, které se slavnostního večera zúčastní, budou krásné, ať už je potkalo cokoli,“ upozorňuje předsedkyně Správní rady Nadačního fondu onkologie pro 21. století a primářka Onkologické kliniky Thomayerovy nemocnice prof. MUDr. Jitka Abrahámová, DrSc.

Programem slavnostního večera bude provázet Vlastimil Harapes. Na tanečním parketu se představí rokenrolová formace Babies z taneční školy TWIST Říčany a reprezentanti ČR ve společenských tancích Kateřina Hrstková a Lukáš Bartuněk. O hudební část večera se postarají mezzosopranistka Karolína Bubleová Berková a skupina Old Steamboat.

Vyvrcholením programu bude módní přehlídka z kolekce salonu Magic Helena, kdy se v rolích modelek představí pacientky Onkologické kliniky Thomayerovy nemocnice. Pacientky v roli modelek dodávají odvahu a ukazují ostatním ženám, že i po náročné onkologické léčbě mohou nosit elegantní oblečení, mohou se zúčastňovat společenských i sportovních akcí a být  zdravě sebevědomé. Navíc upozorňují ostatní, že je třeba pečovat o své zdraví, chodit na preventivní prohlídky včetně screeningu.

Vstupné ve výši 100,-Kč bude použito ve prospěch Nadačního fondu onkologie pro 21. století, který byl založen v roce 1992. Jeho cílem je získávat finanční prostředky pro nákup nákladného zařízení sloužícího ke správné diagnóze a k  léčbě pacientů.


Ještě je nutno připomenout, že Nadační fond onkologie pro 21. století  pravidelně pořádá odborná sympozia pro lékaře z celé České republiky na Onkologické klinice Thomayerovy nemocnice  v Praze a  podílí se mimo těchto činností  rovněž na vydávání vědeckých publikací a informačních materiálů pro veřejnost
 Dle TZ Nadačního fondu: Onkologická klinika TN, Vídeňská 800, 140 59 Praha 4

info@onkologie21.cz

www.onkologie21.cz

Autor: zpracováno redakčně