Inkontinence

Inovace v péči o inkontinentního pacienta


Kategorie: Inkontinence 
20.říjen 2009
V říjnu 2009 byla představena společností Hartmann (MoliCare Mobile) další inovovaná pomůcka umožňující mobilním pacientům se středním až těžkým únikem moči aktivní život. Jedná se o natahovací kalhotky, které jsou určeny také pacientům po mozkové příhodě, mentálně postiženým pacientům, dokonce i dětem nad tři roky věku (splňující potřebnou diagnózu např. mentálního postižení nebo trvalé inkontinence!). Manipulace je jednoduchá, natahují se jako klasické spodní prádlo, u ležících pacientů lze po použití lehce postranní části odtrhnout.

Výrobek dokonale sedí,  třívrstevnaté savé jádro poskytuje větší bezpečnost před prosáknutím.  Díky novému jemnému materiálu jsou kalhotky prodyšné. Použitím molekul neutralizujícím zápach představují mj. větší komfort pro uživatele.

 

Kalhotky jsou na předpis – velikost dle rozměru boků - (stejné kódy, stejné ceny a stejná preskripce). Pro inkontinentní pacienty předepisuje smluvní lékař pojišťovny s odborností: praktický lékař, neurolog, gynekolog, urolog, ale i pediatr. Odborný lékař písemně informuje praktického lékaře pojištěnce o vyšetření a předepsání pomůcky. (Viz Metodika pro pořizování a předávání podkladů VZP). Pomůcky mohou být předepsány na poukaz nejvýše na dobu tří měsíců.

 

Informace na bezplatné lince: 800 100 333

www.hartmann.cz

 

 

Autor: zpracováno redakčně