Léčivé rostliny

Arkokapsle – fototerapie


Kategorie: Léčivé rostliny 
21.květen 2008
Třicet produktů francouzské společnosti Arkopharma se sídlem v Carros (Nice) dodává od dubna do českých lékáren společnost Expharma s.r.o. Arkokapsle, rozdělené do osmi skupin podle oblasti působení na lidský organismus, jsou novinkou v oblasti fytoterapie na českém trhu. Jejich výroba je též podporována klinickým výzkumem.

Rostliny jsou pečlivě sbírány v optimálně vybraných světových lokalitách a při jejich pěstování se nepoužívají chemikálie. Skladování a doprava se důsledně kontrolují a rostlinný materiál se biologicky a mikrobiologicky testuje v laboratořích, a to před i v průběhu zpracování. Prášek z příslušné účinné části rostliny se připravuje patentovanou technologií rozmělněním suchých částí rostlin za velmi nízké teploty bez přístupu vzduchu. “Cryogrinding“ (jak se tato metoda nazývá) využívá mlýnku chlazeného tekutým dusíkem na teplotu – 196° C. Rostliny jsou zmrazovány proto, že výzkumy prokázaly, že běžná technika drcení způsobuje vysoké teploty, které částečně poškozují složky citlivé na změny teploty, jako jsou např. vitaminy, enzymy, těkavé složky a četné aktivní částice. To je při „cryogridingu“ zcela vyloučeno.

 

Kapsle obsahují dávky rostlinného prášku. Jsou vytvořeny z celulózového derivátu pouze rostlinného původu bez příměsi želatiny. Kapsle se snadno polykají a jsou zcela bez příchuti.

 

Arkokapsle mohou užívat i děti, pouze se jim upraví denní dávka na jednu kapsli na 20 kg tělesné hmotnosti. Jednotlivé řady Arkokapslí  je velmi vhodné vzájemně kombinovat a tak synergicky zvyšovat jejich působení.

 

 

 

Více informací naleznete na www.arkokapsle.cz.

 

.