Pohlavní choroby

Milion korun pro neziskové organizace – Orange Fond


Kategorie: AIDS 
10.duben 2007
Farmaceutická společnost GlaxoSmithKline (GSK) připravila pro letošní rok novinku ve svých veřejně prospěšných aktivitách v České republice. Neziskovým organizacím, které se dlouhodobě věnují podpoře seniorů, nemocných dětí a nemocných s HIV/AIDS, rozdělí prostřednictvím grantového řízení z GSK Orange Fondu 1 milion korun. Uzávěrka grantového řízení je pro letošní rok 30. dubna 2007.

Mimo stávajících aktivit v oblasti filantropie, kterými jsou především podpora Nadačního fondu Elpida a dobrovolnický den zaměstnanců společnosti pod názvem Orange Day, podpoří společnost také další projekty českého neziskového sektoru. Očekává návrhy společensky potřebných projektů, které neziskové organizace budou moci ještě v průběhu letošního roku zrealizovat.

Grantové řízení v rámci GSK Orange Fondu připravila společnost GSK ve spolupráci s Fórem dárců. Granty jsou určeny neziskovým organizacím, které se věnují vzdělávání či zdraví seniorů, nemocných dětí nebo nemocných s HIV/AIDS. Až šest oceněných projektů získá dohromady jeden milion korun. Projekty bude posuzovat sedmičlenná komise složená ze zástupců společnosti GSK, Fóra dárců a specialistů na právo a komunikaci. Grantové řízení GSK Orange Fondu bude probíhat každoročně, v letošním roce je jeho uzávěrka 30. dubna. Další informace se žadatelé o grant dozvědí z webových stránek www.gsk.cz nebo na informační lince Fóra dárců +420 777 223 485.

 

 

Celosvětově GSK věnuje na veřejně prospěšné aktivity 380 mil. liber. V ČR se GSK v rámci žebříčku Top firemní filantrop umístilo na 17. místě z 55 přihlášených firem (údaje ze žebříčku Fóra dárců pod názvem Top Filantrop 2006). GSK je členem Fóra dárců a jeho Klubu Donátor.

Více na: www.gsk.cz, www.donorsforum.cz

Dle: AMI Communications

Autor: zpracováno redakčně