Pohlavní choroby

Červená stužka – pochopení problému HIV/AIDS


Kategorie: AIDS 
24.listopad 2006
V listopadových dnech se dostávají k tisícům mladých lidí červené stužky – symbolika HIV/AIDS. Stužka znamená především pochopení problému i doplnění a oživení informací o této chorobě - o získaném deficitu obranyschopnosti (acquired immunodeficiency syndrome – AIDS). Na onemocnění, šíření i možnosti prevence neustále upozorňuje rovněž Světová zdravotnická organizace.

Žáci, studenti a další mladí dobrovolníci dostávají v těchto dnech studijní materiály o HIV/AIDS, aby k 1. prosinci, kdy je Světový den boje proti AIDS informovali své spolužáky a veřejnost  o chorobě,  o způsobech přenosu, o možnostech testování HIV a o bezplatné lince pomoci  800 800 980.

 

Letošní osvětová kampaň, jako předchozí roky je spojená s peněžní sbírkou, jejíž výtěžek je věnován na charitativní účely ve prospěch nemocných HIV/AIDS. Pokud navíc chceme přispět, je možno si 1. prosince zakoupit odznak Červené stužky od určených dobrovolníků za 20 Kč.

 

1. prosinec je tedy připomínkou hrozby  choroby, ale také vzpomínkou na ty, kteří chorobě podlehli – možná právě pro nedostatek informací!

Akci Červená stužka , materiály pro veřejnost a další osvětové aktivity připravují členové a příznivci Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu a Česká společnost AIDS.

Podrobnější informace zaznějí na připravované konferenci 27. listopadu od 10. hodin v Domě Světla, Ulice Malého 3, Praha 8.

Více na: www.planovanirodiny.cz

Autor: zpracováno redakčně