Neplodnost

ISCARE IVF a.s zahajuje činnost v nových prostorách


Kategorie: Neplodnost 
13.září 2005
Ve dvou patrech moderní výškové budovy Lighthouse v pražských Holešovicích vzniklo zdravotnické zařízení ISCARE I.V.F a.s., které se po desetiletém působení přestěhovalo z Hloubětína. V současné době se centrum pod vedením Prof. MUDr. Martina Frieda, CSc. a MUDr. Milana Mrázka, Ph.D. soustřeďuje na léčebné úkony a zákroky v léčbě neplodnosti, chirurgické zákroky při léčbě obezity, vyšetření trávicího traktu pomocí speciální technologie. Centrum provádí rovněž chirurgické výkony na oddělení „jednodenní chirurgie“.

V budově Lighthouse byly v neděli slavnostně otevřeny nové prostory včetně tří komplexně vybavených operačních sálů klinického centra ISCARE IVF a.s.. Operační sály jsou vybaveny moderními přístroji (harmonickým skalpelem, laparoskopickými věžemi, videogastroskopem i videokolonoskopem), které umožňují  náročné operace. Prostory jsou audiovizuálně propojeny s konferenční místností, kde je možné provádět videokonference, dálkové konzultace a transkontinentální odborná konzilia. V ISCARE IVF a.s pracuje 20 lékařů a 50 zdravotnických pracovníků. 

S klinikou smluvně spolupracují renomovaní vědci a lékaři, například prof.MUDr. Štěpán Svačina, DrSc., MBA, doc.MUDr. Vojtěch Hainer, CSc., MUDr. Marie Kunešová, CSc., Doc.MUDr. Mojmír Kasalický,CSc., MUDr. Karel Kočí, CSc.,  doc.MUDr. Milan Lukáš, CSc.

V současné době se ISCARE IVF a.s zaměřuje na zákroky v oblasti asistované reprodukce. IVF poskytuje komplexní služby pro cca 2 500 pacientů ročně.

Centrum pro léčbu obezity (CPLO) poskytuje komplexní diagnostiku příčin a individualizovanou léčbu obezity. Výhoda modelu péče spočívá v koncentraci špičkových odborníků v ISCARE a.s. a jejich dostupnosti pro klienty v rámci jednoho zařízení. Oddělení Gastro se díky svému vybavení řadí k předním pracovištím v České republice. Jeho specialitou je neinvazivní metoda vyšetření tenkého střeva počítačovou technologií s použitím speciální snímkovací kapsle.

Jednodenní chirurgie je ve světě a zemích EU pokládána za klíčovou oblast zdravotnictví. Díky komplexnímu vybavení disponuje pracoviště ISCARE IVF a.s širokou paletou možností, jak jednodenní chirurgii využít. V rámci jednodenní chirurgie počítá v budoucnosti centrum s artroskopickými operacemi.

Na Oddělení estetické chirurgie bude prováděná léčba lupénky, akné, křečových žil, ale také budou realizovány klasické drobné kosmetické zákroky. Tinnitus (ušní šelest) je nemoc, u které dosud neexistoval účinný léčebný postup. ISCARE a.s hodlá převzít a zdokonalit léčebné metody, které podle výzkumů vykazují více než 70 % úspěšnost. 

Součástí komplexu bude i Zelená apotéka. Lékárna zde bude nejen pro pohodlí pacientů při výběru léčiv, ale svým rozšířeným farmaceutickým sortimentem bude sloužit celému okolí.

 Pro bližší informace:

ISCARE I.V.F. a.s., Jankovcova 1569/2c, Praha 7, tel.: 234 379 245, fax.: 234 379 295, e-mail: Iscare@iscare.cz

Miroslav Kadlec – ředitel tel.: 602 331 939, e-mail: mkadlec@iscare.cz

Prof.MUDr.Martin Fried,CSc. – přednosta tel.:602373947, e-mail: docfried@volny.cz

MUDr.Milan Mrázek – ář tel.:602331866, e-mail: milanmrazek@volny.cz

Dle tiskové zprávy z 11. září 2005

Autor: zpracováno redakčně