Hubnutí - obezita

Hubnout pod dohledem


Kategorie: Hubnutí - obezita 
22.únor 2005
Poradna snižování hmotnosti Merrylinka, která působí v České republice již pět let,nabízí odborné poradenství v oblasti výživy, pohybové aktivity a nekuřáctví, které je bezplatné a lze využít možnost konzultace po telefonu (800 116 116), elektronické pošty nebo internetu(info@merrylinka.cz).

V Praze a Brně je navíc v provozu i osobní poradna. V rámci poradenství se zaměřuje na úpravu všech složek komplexní léčby nadváhy s přihlédnutím ke konkrétním požadavkům klienta.

             K nadváze se lze při současném životním stylu propracovat velice snadno a dost rychle. Nadměrný příjem potravy, který převyšuje energetický výdej, je nejčastějším důvodem vzniku nadváhy či obezity, která je v současné době odborníky nazývána epidemií 3. tisíciletí. Je typická pro státy Severní Ameriky, ale i mnohé evropské země, včetně České republiky. Energetické příjmy obyvatel těchto zemí podstatně převyšují životní minimum. Všeobecně je přitom známo, že obezita představuje rizikový faktor četných zdravotních problémů, jako jsou srdečně-cévní onemocnění, vysoký krevní tlak, zvýšená hladina tuků v krvi, ateroskleróza, diabetes mellitus, onemocnění pohybového aparátu či rakovina prsu či tlustého střeva.

             Mezi lidmi se rozšířila řada tzv. diet, výživových směrů, které slibují úbytek na váze prostřednictvím až drastických metod, které ve většině případů naprosto neodpovídají zásadám zdravé výživy. Odborníci varují, že tyto pokusy o radikální zhubnutí vedou ve většině případů pouze k odvodnění organismu, k nedostatečnému přísunu některých důležitých živin nebo ke snížení imunity organismu. Konečným výsledkem tohoto snažení je "jojo" efekt, kdy lidé po tom, co se opětovně navrátí k běžnému stravování, znovu přiberou.

            Poradna snižování hmotnosti Merrylinka nabízí kromě návrhu úpravy stravovacích návyků také doporučení zařazení vhodné pohybové aktivity do všedního života i psychologickou podporu v průběhu hubnutí. V případě potřeby podpory hubnoucího režimu lze využít i další možnost, kterou je objednání k některému z lékařů, kteří se na snižování hmotnosti v regionech specializují. Jejich seznam je uveřejněn i na internetových stránkách www.merrylinka.cz. Začátkem roku bylo navíc otevřeno na www.ordinace.cz i nové Centrum hubnutí, kde se lze jednoduchým způsobem otestovat, do jaké váhové kategorie patříme, a ruku v ruce rovněž zjistit, co to znamená pro naše zdraví.

Každý dlouhodobě ztracený kilogram automaticky přináší zlepšení fyzické i duševní kondice. Pod odborným dohledem a s rozumnou radou to jde vše snáz. Po určité době, kdy si člověk osvojí požadované změny v životním stylu, vše připadá zcela přirozené, a nové návyky se stávají nedílnou součástí života.

 Další informace:

RNDr. Marie Hrudková
Poradna snižování hmotnosti Merrylinka


267 292 130, 602 478 359

marie.hrudkova@abbott.com