Sexuální život slavných

Kateřina II. Veliká


Kategorie: Sexuální život slavných 
14.leden 2002
Ruská carevna, vlastním jménem Žofie Bedřiška Augusta z Anhalt-Zerbstu, byla sestřenicí a od roku 1745 pak manželkou cara Petra III.; ten nastoupil na trůn jako nástupce své babičky a carevny Alžběty.

Při vstupu do manželství měla ovšem smůlu, jelikož car Petr byl nejenom blázen, nýbrž byl také impotentní a neplodný.


                  Kateřina II.
        * 21.4.1729  † 6.11.1796

Jednu dobu Kateřina pomýšlela i na sebevraždu, z chmurných myšlenek se však začala rozptylovat hojnou četbou a intenzivní každodenní jízdou na koni. Po téměř desetiletém manželství se jí konečně narodil syn, s největší pravděpodobností potomek jejího prvního milence – mladého ruského šlechtice Sergeje Saltykova. Manžel Petr bláznil stále více a Kateřina málem přišla o dědictví trůnu, když se jednou v jakémsi záchvatu rozhodl dokonce k rozvodu.

K tomu ovšem nedošlo, protože se Kateřině podařilo proti manželovi zosnovat vojenský puč. Za pomoci důstojníků a senátu byl Petr III. svržen z trůnu, 9. července 1762 zajat, posléze za nevyjasněných okolností 18. července zavražděn na zámku Ropša u Petrohradu. Šéfem celého spiknutí byl Kateřinin milenec hrabě Grigorij Orlov a jeho dva bratři, všichni příslušníci carské jízdní gardy. Cesta k trůnu byla volná. V průběhu své dlouhé vlády Kateřina II. zlomila přílišnou moc církve, potlačila několik povstání, zreorganizovala civilní službu, upevnila nevolnictví zejména přitažením uzdy ukrajinským nevolníkům. Připojením Ukrajiny a Krymu rozšířila Ruskou říši o 200 000 čtverečních mil.


Repro Panax
Dva Kateřinini milenci: hrabě
Grigorij Orlov
(nahoře)
a
 Grigorij Potěmkin

Polštář mezi nohama
Před sňatkem byla Kateřina sexuálně citlivou dívkou, v noci onanovala většinou prostřednictvím polštáře mezi nohama, dokonce ještě v manželství si pak do postele brávala různé sexuální hračky a masturbační pomůcky. Vzhledem k impotenci carského manžela byla ještě ve 23 letech pannou. Za jedné bouřlivé noci na jednom ostrůvku v Baltickém moři pak požádala komornou, aby jí nechala samotnou s hrabětem Saltykovem a prožila s ním svou první noc lásky. Milostná aféra se Saltykovem pak teprve rozpoutala Kateřininu vášnivou sexualitu.

Po dvou samovolných potratech Kateřina porodila syna Pavla. Další syn – oficiálně manželský – zemřel ještě dříve než jeho skutečný otec, mladý šlechtic, který musel s ostudou opustit carský dvůr. Pak porodila další tři syny: otcem všech byl kníže Orlov. Petra III. pak slyšeli často pro sebe mumlat něco o tom, že ani neví, jak je to možné, že je jeho manželka těhotná. Kateřina ovšem skrývala svá těhotenství pod širokými sukněmi a rodila tajně v obydlí svého věrného sluhy. Grigorije Orlova si ovšem nemohla vzít za muže, protože by to znamenalo konec dynastie Romanovců. Udržovala s ním však styky dlouhých čtrnáct let a zapudila ho teprve potom, když se dozvěděla, že svedl svou 13letou neteř.

Ve svých 43 letech Kateřina rozkvetla do krásy, měla krásné hnědé vlasy, výrazně modré oči, krásně tvarovaná smyslná ústa a nepochybně větší sexuální přitažlivost než za mlada. V té době se do její přízně vetřel mazaný důstojník Grigorij Alexandrovič Potěmkin, o deset let mladší než carevna. Zajímavé je, že tento výtečník původně studoval na pravoslavného popa. Po dvouletém vášnivém dobrodružství pak Potěmkin nebyl zapuzen, ale zůstal v Kateřininých službách jako pomocník a rádce.

Konkurs na milence není žádná legrace
Potěmkin byl břichatý, pokrytecký, jednooký neotesanec, který si oblíbil laškovat s carevnou v parní lázni, při tom prý nechutně hltal různé lahůdky a dobroty. Jeho podvody páchané na carevně s předváděním neexistujících vesnic, místo kterých nechal postavit jen papírové kulisy, vešly do historie


Repro Panax
Car Petr III., Kateřinin
impotentní manžel

jako pověstné Potěmkinovy vesnice. Je zajímavé, že to byl právě on, kdo Kateřinu II. přivedl na myšlenku, že je stejně snadné střídat milence jako ostatní služebnictvo. Sám pak Kateřině II. tyto milence dohazoval a schvaloval. Tento systém fungoval až do carevniných šedesátin. Každý potenciální milenec byl nejprve testován carevniným osobním lékařem na možné známky pohlavní nemoci. Když byl shledán zdravým, byl podroben tak zvanému testu mužnosti – musel vykonat pohlavní styk se zvlášť k tomu účelu najatou dvorní dámou, a teprve když i v tomto testu obstál, byl ubytován ve speciálním apartmá, které mělo soukromé schodiště vedoucí přímo do carevniny ložnice. Za své sexuální služby pobíral výtečný plat. V této funkci obecního placeného milence se tak vystřídalo celkem třináct mužů, jména všech jsou historicky doložena.

Když bylo Kateřině šedesát let, vybrala si sama pro tuto službu 22letého Platona Zubova, kterého Potěmkin původně zamítl pro nadměrnou ctižádostivost. Tento mladík však nicméně setrval v carevniných sexuálních službách až do její smrti v 67 letech. Různé pověsti pravily, že Kateřina II. zemřela na následky soulože s koněm, tato historka však nebyla potvrzena. Příčinou její smrti byla pravděpodobně mozková mrtvice.

Autor: MUDr. Radim Uzel CSc.