Sexuální život slavných

Cooper Gary


Kategorie: Sexuální život slavných 
28.leden 2002
V historickém přehledu sexuálních tajemství slavných budeme pokračovat jedním z nejznámějších amerických filmových herců.

Už ve svých čtyřiceti letech dostal Cooper prvního Oskara za roli ve filmu Seržant York, další Oskar následoval v roce 1952 (film V pravé poledne) a do třetice pak krátce před smrtí čestný Oskar za celoživotní dílo – nezapomenutelné divadelní role a 95 natočených filmů. Přestože v těchto filmech většinou představoval tak zvaného “obyčejného” Američana, byl celý jeho životní styl vpravdě neobyčejný a pozoruhodný.


Frank "Gary" Cooper
* 7.5.1901  † 13.5.1961

Garyho pečlivá výchova v Británii byla zaměřena převážně výtvarným směrem. V tomto oboru byl však dost neúspěšný a dlouho se mu nepodařilo prodat žádný ze svých pokusů o politickou karikaturu. Místo toho už ve 20. letech minulého století uplatnil své zkušenosti z rodinného ranče v Montaně a začal vystupovat ve filmech jako kaskadér v nebezpečných jezdeckých situacích, zejména v pádech s koně. Často v jednom filmu vystupoval např. jako kovboj a současně též jako nepřátelský Indián. Skutečnou filmovou kariéru pak začal v roce 1926 a současně si změnil původní jméno Frank na umělecké “Gary”.
Popularita Garyho Coopera nápadně stoupla při jeho angažmá v prezidentské kampani v roce 1944, a zejména pak v roce 1957, kdy byl z mnoha stran podroben tvrdé kritice za to, že ačkoliv sám už téměř 60letý, troufl si dělat filmového milence 18leté Audrey Hepburnové. Možná právě v důsledku těchto kritických hlasů šel Gary do sebe a v roce 1959, tedy dva roky před úmrtím na zhoubný nádor páteře, se obrátil k Bohu a přestoupil na římskokatolickou víru.

Před tímto svým obrácením prožil ovšem bouřlivý sexuální život a jeden z životopisců odhaduje počet jeho milenek číslem vyšším než tisíc. Do historie vešel výrok slavné hvězdy Bankheadové, která na otázku, proč vůbec opustila New York a vydala se do Holywoodu, odpověděla lapidárně: “Vydělat peníze a přeříznout božského Gary Coopera.” Četné manželky milionářů opouštěly své muže a riskovaly společenský skandál pro jedinou noc prožitou s obdivovaným idolem. Světově proslulá Ingrid Bergmanová rovněž prohlásila, že každá žena, která pozná Garyho, se do něho musí nutně zamilovat. Ani ona nebyla výjimkou.

Penis velký jako kůň
První vážnější známostí byla Clara Bow, s níž se seznámil při natáčení v roce 1927. Byla to právě Clara, která jako první podala zprávu o nadměrné velikosti Garyho přirození a o jeho neuvěřitelné sexuální výdrži. “Má penis jako kůň a vydrží rajtovat celou noc,” pravila v jednom novinovém interview. Kromě těchto veterinárních přirovnání prozradila také, že její milenec dává přednost souloži mimo domov, nejraději na mořské pláži nebo v ořechovém háji. Pokud se někdy společně koupali, brali si jako společnost do vany také Clařina psa. Zda ovšem psa používali k sexuálním praktikám, to


Gary Cooper s Patricií Nealovou

už z novinového rozhovoru nevyplývá. Inu, nebyla před sedmdesáti lety ta žurnalistika ještě natolik otevřená.

Cooperova manželka Rocky se jmenovala dívčím jménem Veronica Balfe a provdala se jako začínající filmová hvězdička za tohoto tehdy již slavného muže v roce 1933. V den sňatku sice prohlásila, že jí bude potěšením osvobodit svého vyvoleného od kariéry playboye, nicméně však po oboustranné dohodě ze svatebního obřadu vynechali slova o vzájemném respektu a poslušnosti a důsledně pak uplatňovali princip oddělených ložnic.

Mezi stovkami milenek zaujímá čestné místo jistá Lupe Velezová, známá pod pseudonymem “Mexická dračice”. Když se s ní Gary Cooper po prvé seznámil při natáčení filmu Vlčí píseň v roce 1929, byla milenkou zpěváka Columba. Dvacet čtyři hodin po seznámení nalezl již ubohý zpěvák tuto svou dívku v Cooperově posteli. Jeho životopisec Hector Arce líčí, jak zastihl jednou ráno Garyho v ranních nedbalkách v jeho šatně, jak zrovna telefonuje se svou dračicí. Bez obalu vzpomínali na své včerejší milenecké zážitky a Hector byl svědkem toho, jak jenom tyto vzpomínky vyvolaly u telefonujícího “Coopa” mohutnou erekci, která vzhledem k rozměrům penisu byla zřetelně patrná až do konce dlouhého hovoru. Je zajímavé, že Coopera přinutila k ukončení této známosti jeho vlastní matka. Truchlil ovšem tak, že zhubl až na 66 kg, což je při výšce 183 cm už jistě mírná vychrtlost.

Známost, které měl požehnat Hemingway
Z jeho žalu jej vyléčila další milenka – Američanka provdaná do italské šlechtické rodiny, komtesa Dorothy di Frasso. Gary si ji přivezl do Ameriky ze své evropské cesty a záhy si s ní užíval na hoolywoodských milionářských marnotratných párty, pokud mu tyto orgie nepřekazila legální manželka Rocky. Komtesa se posléze uklidila do Palm Springs, kde se stala milenkou gangstera jménem Bugsy Siegel.

Jedním z posledních výstřelků byla líbezná mladá herečka Patricia Neal. Téměř 50letý Gary se zamiloval do této 23leté hvězdičky tak, že byl připraven opustit manželku. Milenecký pár odjel dokonce na Kubu, kde chtěli získat “požehnání” od slavného přítele Ernesta Hemingwaye. Tento nositel Nobelovy ceny, ač sám jistě také nebyl žádným svatouškem, však Garymu tuto lásku prý rozmluvil. Společným úsilím manželky Rocky, která odmítla rozvod, jednoho psychoanalytika a katolického náboženství byl posléze slavný playboy, sukničkář a sexuální rekordman přiveden k pokání a zemřel šest dní po svých 60. narozeninách dokonale smířen s Bohem i světem.

Autor: MUDr. Radim Uzel CSc.