Sexuální život slavných

Chaplin Charlie


Kategorie: Sexuální život slavných 
23.leden 2002
Nezapomenutelný král němého filmu, jeden z nejuznávanějších tvůrců světové komediální tvorby – tvůrce 80 světoznámých filmových snímků.

Po skončení éry němého filmu pokračoval ve filmu zvukovém (Světla velkoměsta, Diktátor, Světla ramp aj.).


sir Charles Spencer Chaplin
*16.4.1889  † 25.12.1977

Charlieho otec – notorický alkoholik – záhy opustil rodinu a Charlie byl vychováván svou matkou Hannah v poměrně nuzném londýnském prostředí. Kariéru zahájil v roce 1913 zájezdem britské umělecké skupiny do USA. Brzy se našel ve filmové tvorbě a jeho příjmy rostly přímo astronomicky.

Chaplin byl člověkem, kterého bychom mohli podle moderních termínů označit jako workoholika – práce mu byla návykovou drogou. Nicméně stejnou měrou byl posedlý sexem. Podle vlastního vyjádření souložil nejen mezi jednotlivými filmovými záběry, ale sexu se věnoval vždy, když se začínal nudit. Zásadně dával přednost velmi mladým dívkám. Výsledkem byla čtyři legitimní manželství (tři z nich se ženami mladšími 18 let), jedenáct dětí a celý harém různých milenek. Své sexuální avantýry sám označoval za “osmý div světa” a byl hrdý na to, že hlavním jeho koníčkem je deflorace sexuálně nezkušených panen. “Nejkrásnějším přírodním výtvorem je mladá dívka, která právě začíná rozkvétat,” pravil moudře Charlie a již v mládí vzal pod svá ochranná křídla 14letou Mildred Harrisovou, které slíbil filmovou kariéru. Místo toho dívenka ohlásila těhotenství a na podzim roku 1918 se musela slavit svatba. Těhotenství se posléze ukázalo jako falešný poplach a Mildred porodila teprve až za rok chlapečka s těžkými vrozenými vadami, který za tři dny po porodu zemřel. Manželství bylo rozvedeno v roce 1920.

Doporučení novomanžela: Skoč pod vlak
Chaplinovou specialitou bylo spojení partnerky do funkce herečky a milenky. Svou druhou manželku Litu Grey si vyhlédl už v roce 1914, když jí bylo sotva šest let, ve dvanácti již představovala hlavní dětskou hrdinku jeho filmu a už v roce 1923 v průběhu filmování “Zlatého opojení” s ní slavný Charlie prokazatelně provozoval petting. Upovídaná a indiskrétní Lita posléze vylíčila své sexuální zážitky, včetně popisu údajně nadměrně velikého přirození svého idolu. Později docházelo také k četným žárlivým scénám a výčitkám. Lita Chaplinovi vmetla do tváře, že představuje pouze jednu ze stovek jiných milenek. “Nikoliv ze stovek, nýbrž z tisíce,” opravil ji Charlie. Jmenovaná si rovněž postěžovala na Chaplinovu nechuť k používání antikoncepce, zejména se mu prý hnusil kondom. Není proto divu, že Lita Grey už v šestnácti letech s tehdy 35letým Chaplinem otěhotněla.

Mistr ji zprvu přemlouval k potratu, potom nabízel 20 000 dolarů, když si vezme někoho jiného, posléze však pod nátlakem rodiny kapituloval a 24. listopadu 1924 se konala svatba. Ještě na svatební cestě Charlie prý doporučoval své novopečené manželce sebevraždu skokem pod vlak. Manželský život byl neradostný, novomanželka odmítala orální sex, nepřistoupila na navrhované skupinové sexuální aktivity, a tak za dva roky skončil tento svazek rozvodem.

Podplacený sňatek


Charlie Chaplin s herečkou
Paulette Goddardovou
Třetí Chaplinovo manželství bylo zahaleno tajemstvím. Měl si údajně vzít 20letou herečku Paulette Goddardovou, svatba se měla odehrávat na soukromé jachtě, Charlie však podplatil lodníka, aby vytrhl stránku z lodního deníku, takže slídící novináři vyšli naprázdno.

V roce 1941 Chaplin potkal 22letou Joan Barryovou, která ve filmových ateliérech absolvovala kamerové zkoušky. Jak už to tak bývá, z vášnivé lásky se vyklubaly zase pokusy o sebevraždu, a přestože jmenovaná dostala zaplacenou letenku do New Yorku a rozhodla se pověsit herectví na hřebík, opakovaně se vracela do Chaplinova domu v Los Angeles, kam se vloupala, rozbíjela okna a nakonec skončila v roce 1943 na 30 dní ve vězení. Pikantní je to, že v té době byla už tři měsíce s Chaplinem těhotná.

Své manželské romány pak Chaplin ukončil s pověstnou Oonou – 17letou dcerou dramatika O’Neilla. Do své smrti pak ještě zplodil osm dětí, poslední ve věku 70 let. Na seznamu jeho milenek bylo ještě několik desítek slavných žen, mezi nimi herečka Pola Negri nebo Clare Sheridan – neteř Winstona Churchilla.

Autor: MUDr. Radim Uzel CSc.