Hubnutí - obezita

Přílohy k hlavním pokrmům


Kategorie: Kalorické hodnoty 
14.únor 2001
Knedlíky, bramborové knedlíky, těstoviny, hranolky, rýže, zelenina, luštěniny, saláty a další.
Název přílohy
Energetická
hodnota
(kJ/kcal)
Bílkoviny
(g)
Tuky
(g)
Sacharidy
(g)
Vitamin C
(mg)
Vařené brambory
766
183
4,2
0,4
41,7
11,2
Opečené brambory
1013
242
3,9
8,2
39,5
9,7
Bramborová kaše
892
213
5,0
5,5
37,5
8,7
Smažené bramborové hranolky
1411
337
3,8
19,8
37,8
9,3
Smažené bramborové lupínky
1386
331
3,6
19,8
36,5
9,0
Houskové knedlíky
1499
358
11,2
2,5
71,7
-
Bramborové knedlíky
946
226
6,0
0,8
50,5
5,5
Chlupaté knedlíky
1725
412
9,7
6,1
82,8
8,7
Domácí těstoviny
1298
310
8,6
5,9
54,9
-
Makaróny, špagety a ostatní těstoviny
1436
343
9,3
5,7
63,0
-
Rýže dušená
1574
376
6,1
6,8
71,2
0,3
Krupicové noky
1256
300
10,2
13,4
34,4
-
Máslové noky
1386
331
10,9
13,1
42,4
-
Čočka
1436
343
19,9
12,0
42,5
0,2
Hrách
1394
333
18,1
9,7
46,7
0,6
Hrachová kaše
1444
345
18,4
10,6
47,4
0,2
Zelený hrášek
578
138
6,6
4,6
18,7
4,0
Fazole
1344
321
14,4
12,1
41,2
0,1
Fazolové lusky
448
107
2,5
6,6
10,2
6,7
Kysané zelí
494
118
1,7
4,5
18,2
8,2
Hlávkové zelí
377
90
2,0
4,6
10,7
21,1
Chřest
335
80
2,8
4,5
8,0
8,5
Karotka
444
106
1,2
6,5
11,0
3,0
Špenát
373
89
2,4
6,7
5,8
8,7
Kapusta
419
100
3,2
6,5
8,3
25,1
Kedlubny
414
99
2,2
6,5
8,8
13,5
Míchaná zelenina
448
107
2,2
6,5
10,7
7,3
Červená řepa
339
81
1,7
0,1
18,8
5,3
Bramborový salát
842
201
3,5
5,1
36,5
8,5
Rajčatový salát
301
72
1,1
5,1
6,0
11,1

 

Autor: zpracováno redakčně