Medicína

Lékařské konopí na českém trhu


Kategorie: Aktuality Léčivé rostliny 
16.září 2021

Motagon Cannabis („Motagon“), dceřiná společnost mezinárodní farmaceutické společnosti HEATON Group a.s. („Heaton“), po obdržení povolení od Státního ústavu pro kontrolu léčiv a Ministerstva zdravotnictví úspěšně dodala konopí pro lékařské použití do České republiky.

Evropa je pro lékařské konopí místem s velkým potenciálem. Velkou výhodu mají společnosti, které mají provozní zkušenosti s evropskými farmaceutickými a regulačními procesy na národní úrovni. Konopí pro léčebné použití, se stále rozšiřujícím se „evidence base“, se stává významným činitelem na farmaceutickém trhu.  V Evropě prodej konopných výrobků s obsahem THC vyžaduje komplexní znalosti farmaceutického trhu a s ním spojených specifik z oblasti registrací, logistiky a celkově nakládání s narkotiky.

Výběr produktů společnosti Motagon je částečně řízen technologií umělé inteligence (AI), která využívá rozsáhlé datové soubory hodnocení pacientů v reálném světě a vyhodnocuje poznatky o účinnosti jednotlivých kmenů konopí. Spolupracuje se společností KOMAND Consulting, používá jejich technologii AI, SALIENT iQ.

Motagon, se zaměřením na konopné produkty s obsahem THC, je dceřinou společností mezinárodní české farmaceutické společnosti HEATON Group se společníky Jelindou (Německo) a KOMAND Consulting (Kanada). Výhody Motagonu jsou založeny na odborné znalosti severoamerického konopí prostřednictvím společnosti KOMAND Consulting v Torontu, na rozvoji zdravotnických podniků v celé EU a na zajištění mezinárodní prodejní a marketingové kapacity v oblasti léčiv prostřednictvím společnosti Heaton v Praze a prostřednictvím dceřiných společností v několika členských státech EU.

Společnost využívá vlastní technologie umělé inteligence ke zpracování velkého množství reálných dat od stávajících pacientů, která pomáhají lékařům nastavit optimální léčbu pro budoucí pacienty, a tím zlepšit i kvalitu jejich života.  Dle TZ

 www.motagon.eu

 

 

Autor: MUDr. Olga Wildová