Medicína

Světový den hygieny rukou


Kategorie: Aktuality 
05.květen 2021

Světová zdravotnická organizace (WHO) oznámila, že letos se Světový den hygieny rukou - 5. 5. zaměří na heslo Vteřiny zachraňují životy – myjte si ruce! Toto důležité poselství upozorňuje na životně důležitou roli čistoty rukou a snaží se o celosvětové zlepšení hygienických standardů. Na podporu této iniciativy, s cílem zlepšit dodržování správné hygieny rukou mezi zdravotníky, se Tork rozhodl zpřístupnit oceněné školení Tork VR Clean Hands pro všechna zařízení.

Značka Tork spadající pod Essity, odborně oceněné školení Tork VR Clean Hands je nyní dostupné zdarma pro jakákoli zařízení. To znamená, že zdravotníci mohou procvičovat správné mytí rukou kdekoli a kdykoli.

Studie, kterou si nechal Tork zpracovat, ukázala, že 8 z 10 zdravotníků by se chtělo zlepšit v hygieně rukou. Ovšem tradiční formy školení ve správném mytí rukou jim připadají nezajímavé. Školení Tork Clean Hands zavede účastníky do digitálního světa, kde se mohou ve vzájemné interakci trénovat ‘5 momentů hygieny rukou‘ vytyčených WHO v realisticky působícím prostředí.

Hygiena rukou byla ve zdravotnickém prostředí vždycky důležitá a současná pandemie to ještě zdůraznila. Zdravotníci odvádějí skvělou práci při dodržování správné hygieny rukou, díky čemuž mohou ochránit své pacienty i sebe. Tím, že se zpřístupnilo školení Tork Clean Hands pro stolní počítače i další zařízení, lze skutečně zajistit správnou hygienu rukou.

Školení Tork VR Clean Hands, které se stalo vítězem kategorie na loňském ročníku Amsterdam Innovation Award, bylo vytvořeno ve spolupráci s behaviorálními vědci, světovými experty na hygienu rukou z fakultní nemocnice a fakulty medicíny při ženevské univerzitě ve Švýcarsku. A také dalšími fakultními nemocnicemi po celém světě. S cílem vytvořit efektivní a intuitivní výukový nástroj.

Díky přidání verze pro stolní počítače si lidé mohou na školení o správné hygieně rukou snadněji najít čas. Navíc, aby bylo inovativní školení pro zdravotníky dostupnější, bude nyní k dispozici v sedmi jazycích, včetně angličtiny, němčiny, polštiny, holandštiny, francouzštiny, španělštiny a arabštiny. Více o sortimentu dezinfekcí, včetně vyzkoušení na web Tork. Dle TZ

 

www.lesensky.cz

www.tork.cz

www.essity.com

 

Autor: MUDr. Olga Wildová