Medicína

Oborová zdravotní pojišťovna má od srpna nové příspěvky


Kategorie: Aktuality 
07.srpen 2020

Oborová zdravotní pojišťovna (OZP) rozšířila od 1. srpna 2020 svou nabídku příspěvků na preventivní vyšetření. Pojištěnci OZP tak mohou v rámci sedmi programů STOP čerpat nově příspěvky na prevenci rakoviny prsu, kůže, prostaty, ledvin a břišních orgánů nebo dutiny ústní, osteoporózy a infarktu prostřednictvím kupónů. Výši a podmínky pro čerpání příspěvků na vyšetření nádorových onemocnění a civilizačních chorob najdou pojištěnci OZP ve své VITAKARTĚ nebo mohou navštívit kterékoli ze 40 klientských pracovišť OZP.

Zdravotní prevence je jedním z nejdůležitějších faktorů, který ovlivňuje zdraví lidí. Nové příspěvky, které mohou pojištěnci čerpat prostřednictvím kupónů, jsou tak dalším impulsem ze strany OZP k tomu, aby se mohli pojištěnci více věnovat péči o své zdraví. V roce 2019 se s nádorovým onemocněním léčilo celkem více než 33 tisíc pojištěnců OZP. Nejčastějšími formami nádorového onemocnění byly zhoubné novotvary kůže, prsu, prostaty a tlustého střeva. Za léčbu těchto pojištěnců zaplatila OZP v roce 2019 více než 1,7 miliardy korun.

Pojišťovna chce, aby pojištěnci včas navštěvovali odborné lékaře, kteří jsou schopni závažná onemocnění odhalit v samém počátku, a výrazně tak mohou zvýšit šanci na uzdravení. Tuto formu příspěvků mohou využít klienti, kteří s ohledem na svůj věk nemají nárok na úhradu z veřejného zdravotního pojištění.

Platnost kuponů je od 1. 8. 2020 do vyčerpání finančního limitu programu pro daný rok. Akceptovány budou účtenky vydané v období od 1. 7. 2020.
Dle TZ

www.ozp.cz

 

Autor: MUDr. Olga Wildová