Medicína

Předání přehledu OSVČ


Kategorie: Aktuality 
31.červenec 2020

V souvislosti s vládními opatřeními proti šíření koronaviru byl letos posunut termín pro předání přehledu OSVČ zdravotním pojišťovnám. Posledním dnem je pondělí 3. srpna 2020. Podání přehledu příjmů a výdajů OSVČ je možné učinit i elektronicky přes datovou schránku, portál zdravotních pojišťoven a konkrétně v RBP i přes aplikaci my213. Nedoplatek by měl být uhrazen do 11. srpna 2020.

Vedle osobního odevzdání přehledu na pobočce nebo jeho zaslání poštou se hlavně v posledních letech hojně využívá i elektronická varianta. Klienti zdravotní pojišťovny RBP ji konkrétně mají k dispozici v aplikaci my213, ale samozřejmě mohou použít i datovou schránku nebo portál zdravotních pojišťoven. Doplatek je splatný do 8 dnů po podání přehledu OSVČ, tedy nejpozději do 11. srpna 2020.

Zdravotní pojišťovna RBP bude postupovat v souladu se zákonem a nebude vyměřovat penále za období od března 2020 do konce srpna 2020. Penále vznikne nejdříve od 22. září 2020.

Vedle bankovního převodu, který je preferovanou formou hlavně nyní v období pandemie, RBP umožňuje RBP klientům provádět úhradu případného nedoplatku rovněž formou bezhotovostní platby prostřednictvím terminálů v hlavních pobočkách v Ostravě, Karviné, Frýdku-Místku, Hodoníně a v řadě dalších měst. Třetí variantou jsou platby v hotovosti, které se přijímají ve všech pobočkách RBP v České republice.

Podrobné informace o platebních údajích jsou k dispozici na webových stránkách zdravotní pojišťovny. De TZ

www.rbp213.cz.

www.knowlimits.cz

 

 

Autor: MUDr. Olga Wildová