Medicína

Radovan Kouřil ředitelem OZP na další čtyři roky


Kategorie: Aktuality 
02.prosinec 2019

Správní rada pojišťovny jednomyslně rozhodla, že generálním ředitelem Oborové zdravotní pojišťovny bude po další čtyři roky Ing. Radovan Kouřil. Správní rada na svém zasedání také schválila zdravotně pojistný plán na rok 2020. Ten navyšuje platby poskytovatelům zdravotních služeb o bezmála dvě miliardy korun ve srovnání s letošním rokem. Nárůst výdajů je tak téměř desetiprocentní.

 Podle vyjádření generálního ředitele výdaje do zdravotnictví rostou každoročně zejména s ohledem na stárnutí populace a vstup nových technologií a léků do praxe. Pouhé přilití nových peněz do systému ale neznamená automaticky lepší péči o klienty. Dlouhodobá úloha Oborové zdravotní pojišťovny by měla být schopnost efektivně řídit náklady a v maximální míře odměňovat kvalitu. Právě tím směrem míří i bonifikační programy pro lékaře schválené už v tomto zdravotně pojistném plánu.

Ing. Radovan Kouřil nastoupil do OZP v roce 2011 jako výkonný ředitel. V roce 2016 byl jmenován do funkce generálního ředitele. V pojišťovnictví působí od roku 1996. Do roku 2010 působil jako finanční ředitel Hutnické zaměstnanecké pojišťovny, respektive České průmyslové zdravotní pojišťovny. V letech 1997 až 2010 zastával funkci vedoucího ekonomické sekce Svazu zdravotních pojišťoven ČR.  Dle TZ

www.ozp.cz

 

 



Autor: MUDr. Olga Wildová